avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

cei de la eos ma pot executa silit pt o factura orange din 2010?am platit celor de la eos aproximativ jumate din suma dde care am fost instiintat iar ultima plata am efectuat-o in 2013. ACUM am primit o instiintare de la eos ca se va trece la executare silita pot sa faca poprire pe salar?
Cel mai recent răspuns: alexandrina74 , utilizator 11:57, 20 Octombrie 2015
Nu ar fi executată firma angajatoare, ci dvs. , salariul este un bun al dvs.
Da, pot să vă pună poprire pe salariu.
Dar totusi eu platesc de trei ori suma datorata initial iar creanta este a celor de la orange nu a celor de la eos .Nu exista nici o lege impotriva acestora numai in potriva omului de rand?
În cazul în care puteți dovedi că ați plătit de 3 ori suma datorată, vă puteți apăra cu succes împotriva lor, într-un eventual litigiu, solicitând constatarea caracterului abuziv al cuantumului penalităților.

Nu uitați însă că sunteți în această situație doar din cauza faptului că nu ați plătit la timp. Dacă veți privi lucrurile din această perspectivă, pe viitor nu veți mai ajunge în astfel de situații.

Cel mai probabil nu vă vor da în judecată, iar dacă vor trece 3 ani de la ultima plată și dvs nu veți mai face niciun act întrerupător de prescripție, de exemplu să plătiți, nu vor mai putea face nimic să vă oblige.
Vă sfătuiesc să le faceți o notificare scrisă celor de la eos și să le spuneți să nu vă mai someze cu privire la datorie deoarece ați plătit întreaga sumă pretinsă. O să mai insiste și o să vă mai amenințe în fel și chip dar nu cedați deoarece prin acea notificare vă puneți la adăpost de eventuale demersuri juridice pe care ei ar putea să le facă.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Valoarea de plata a crescut de fiecare data cand am primit somatiile de la eos nu stiu daca mai am chitantele doveditoare a platii. cum as putea totusi evita o executare silita cu poprire pe salar? bani pt avocat nu am.

Alte discuții în legătură

Pot fi executat si daca da ce risc ? Dorky Dorky La finele anului 2012 am contractat un telefon cu abonament in valoare de 12€ pe o durata de 12 luni de la o societate afiliata Orange Romania. La ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante-debit restant Gabriel71 Gabriel71 In luna noiembrie 2010 primesc un telefon de la aceasta firma de recuperatori(care sint mai rai decit camatarii) prin care mi se aduce la cunostinta ca am o ... (vezi toată discuția)
Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)