avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie

buna ziua, problema mea este urmatoarea
s-a spart o teava de apa in bucataria la vecinului de de-asupra ( teva era legatura dintre coloana principala si bateria de la bucatarie )... evident ca la mine in casa era in buvatarie si-n hol apa de 5 cm
s-a distrus zugraveala in hol si bucatarie ...
Vecinul zice ca nu e vina lui ca s- a spart teava , ca nu a lasat el apa deschisa asa ca nu vrea sa contribuie la refacerea zugravelii
ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:28, 21 Iulie 2009
Trimiteti o scrisoare recomandata catre vecin in care il anuntati ca sunteti de acord cu suportarea cheltuielilor de renovare cu o firma adusa de dumneavoastra. Daca nu este de acord cereti dumneavoastra 3 oferte de la diferite firme de constructii pentru acea renovare. In felul acesta ii platiti doar contravaloarea reala a executiei chiar daca firma adusa de el ii va cere mai multi bani. Daca pentru diferenta va actioneaza in instanta aveti acele oferte de executie reale de la constructori prin care sa demonstrati costul real al amenajarii. Si in plus cereti si expertiza pentru acele lucrari.

Daca asteptati sa va dea el in judecata trebuie sa probeze ca a facut demersurile necesare pentru a va aduce la cunostinta daunele produse - doar nu poate sa va ceara sa platiti ceva despre care nu stiti ca a fost provocat de dumneavoastra - prin urmare va trebui sa existe un proces verbal de constatare a stricaciunilor. Pe baza acestuia cereti acele oferte.
kikimocanu a scris:

Buna ziua,
Am si eu oproblema de acest gen, numai ca eu sunt de partea cealalta, cel care a cauzat inundatia.
intrebarea mea este: As putea sa fiu dat in judecata daca:
-am incercat pe cale amiabila sa rezolv problema(zugravit, renovat etc. cu aceleasi materiale folosite de catre pagubit)
- am fost injurat si dat afara pentru ca nu am fost de acord cu firma care vroia sa o a aduca deoarece sunt mana in mana (pagubitul tine contabilitatea la aceasta firma)
-nu s-a efectuat nici un proces verbal in momentul producerii inundatiei cu daunele comise
- nimeni dintre vecini si de la asociatie nu vrea sa faca un proces verbal de constatare la 4 zile dupa incident si nici martori sa fie pentru ca persoana in cauza este recalcitranta cu toti vecinii
- nu are asigurare pe casa
Va rog frumos sa ma invatati ce sa fac ca as vrea sa imi fac datoria dar nu am cu cine si nu vreau sa fiu fraierit si pe spatele meu sa-si faca luxul.

Pai daca nu exista niciun PV de constatare a pagunelor cum ar proba in instanta ce stricaciuni i-ati provocat? Mai bine vedeti-va de treaba si nu-l mai zadarati. Nu cred ca se va ajunge la proces. In cel mai rau caz o sa mai capatati niste injuraturi. Cu asa vecini nici nu merita sa te omori cu firea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie IOANA_81 IOANA_81 Buna ziua Am urmatoarea problema:zilele trecute mi-a explodat teava de la apometru de apa rece,chiar acolo la ceas,eram la munca, si mi s -au inundat toate ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecin vs pretenti enorme -ce pot sa fac? andrei_camelia andrei_camelia Buna ziua, daca cineva poate sa ma ajute in urmatoarea problema: S-a spart o teava la baie nu din vina mea si mi-am inundat vecinul de jos. In momentu ... (vezi toată discuția)
Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)