avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Angajator executat + salariat disponibilizat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Angajator executat + salariat disponibilizat

Buna ziua,

cum procedez pentru ca angajatorul sa-si recupereze de la un salariat disponibilizat o parte din suma, care a fost poprita?

la baza a existat un angajament de plata, procedura amiabila intre cele 2 parti dealtfel, care nu sa mai respectat. Salariatul si-a luat 3 transe din dreptul castigat in instanta, si a dat in executare intreaga suma. Cu alte cuvinte a incasat de 2 ori suma, nu sa tinut cont de faptul ca angajamentul inca era in curs si deja se efectuase o parte din transe.

Mai mult decat atat la suma totala evident ca sau perceput si cheltuieli de executare, cum procedez in conditiile in care salariatul nu mai activeaza in cadrul societatii? In vederea recuperarii macar a sumelor incasate de 2 ori.

Mentionez ca situatia este similara si cu alti salariati, dar acestia sunt angajati in prezent la institutie. In cazul lor cum fac?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 15:29, 20 Octombrie 2015
Eu zic ca trebuie sa va recuperati banii pe calea contestatiei la executare . E de vazut daca mai sunteti in termenul de contestare a executarii.

Cei care sunt inca angajati , care a fost situatia lor ? Au fost concediati si apoi reangajati? Despre ce plati e vorba? Compensatorii ? Nu am inteles exact situatia.
Mentionez ca sa facut contestatie si a fost respinsa, ca fiind netimbrata.

Personalul a fost concediat, din motive de restructurare a posturilor, din ce am inteles de la resurse umane. Motiv pentru care acestia au primit integral banii - drepturile salariale pentru o anumita perioada, castigate in instanta.

Nu sa tinut cont ca la data somatiei, a cererii de executare, deja au fost achitate o parte din aceste drepturi.
Cum recuperez banii, in conditiile in care sunt la mijloc si cheltuielile de executare? Atat din partea celor activi, cat si a celor disponibilizati.

Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti, societate executata pe nedrept andreya1202 andreya1202 buna ziua, am o situatie putin mai delicata si as dori niste sfaturi de urmat. salariatii din cadrul unei sociatati au castigat in instanta drepturile ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume din activitatea de executare andreya1202 andreya1202 Buna ziua, as dori un sfat la urmatoarea speta: avem o societate care incheie niste conventii de esalonare plati cu angajatii sai. Aceastea reprezinta ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuieli de judecata mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am castigat un proces si am obtinut si cheltuieli de judecata. Dupa 3 luni in care parata nu mi-a dat nici un ban, i-am spus ca daca nu-mi plateste ... (vezi toată discuția)