avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PERIMARE EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

PERIMARE EXECUTARE SILITA

Executare silita inceputa in mai 2012, dupa vechiul cod.Continua dupa vechiul cod?
Exista poprire cont.Dar nu au mai fost facute plati si retineri din februarie 2015.
Ultimul act de executare, de care am cunostiinta, este retinerea de 1/3, din pensia pe luna aprilie a tatalui meu(decedat pe 6 aprilie 2015), cu mai mult de 6 luni in urma.
Tatal meu era debitor, iar eu sunt codebitor, in acelasi dosar de executare.
S-a perimat executarea silita?Daca cer constatarea perimarii, si o obtin, se anuleaza toate actele de executare?Avand in vedere ca in iulie 2012 s-ar fi implinit termenul de prescriptie, creditorul ar mai putea cere (re)inceperea executarii silite?
Daca semnez un angajament de plata, URGENT, cum imi cer de la B.E.J., pana ma lamuresc cum e cu perimarea, influentez cu ceva perimarea, respectiv prescrierea?



Cel mai recent răspuns: IxulescuPaul , utilizator 10:41, 22 Octombrie 2015
Banuiesc ca ar reprezenta o recunoastere a datoriei si un temei legal pentru a cere o alta executare silita, in cazul perimarii, respectiv anularii actualei executari silite.Tocmai din acest motiv ezit sa semnez angajamentul.Dar nu stiu daca, semnand acum, in cursul executarii, face vreo diferenta.
Cine poate ști? Există în jurisprudență păreri ți păreri, în legătura cu perimarea executării prin poprire. Poate aveți o șansă. De ce să oratați? oricum, dacă nu au ce să vă ia, o să vă tot facă oferte.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)