avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... șomaj pentru absolvenți
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

șomaj pentru absolvenți

Bună. În data de 14 iulie am luat examenul de licență, iar acum m-am înscris să urmez și masterul. Aș dori să știu dacă pe perioada verii pot beneficia de șomaj. Țin să precizez că nu am lucrat niciodată. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:25, 19 Iulie 2009
Prima conditie este sa mergeti sa va inregistrati la AJOFM ca fiind in cautare de loc de munca, inainte de a trece 60 de zile de al absolvire (nu de la licenta).
Apoi puteti solicita somaj ca absolbvent duap ce au trecut cele 60 de zile, daca nu v-ati angajat intre timp.
Insa, conform art. 42 din Legea 76/2002
Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ.
Iar acordarea indemnizatiei de somaj inceteaza, conform art. 44 al aceleiasi legi
m) la data admiterii într-o formă de învăţământ, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj cu master? deea22 deea22 buna, as vrea sa va intreb,..daca am terminat facultatea anul acesta si de acum ma inscriu la master, mai pot depune actele pentru somaj?? (vezi toată discuția)
Somaj si studii post universitare kenzokent kenzokent Buna ziua, Am o intrebare, pot sa ma inscriu la master, si in acelasi timp sa fac si dosarul pentru somaj ? Astept raspuns, si eventuale ... (vezi toată discuția)