avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea linistii in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea linistii in apartament

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez.
Acum doi ani de zile m-am mutat cu soțul intr-un imobil mansardat.
Atunci s-au mutat si vecinii de langa, atunci au început si problemele...Menționez ca totul a început cand ieșeam la plimbare cu cainle cand m-am întâlnit cu vecina prima data.M-a jignit, a lovit cainele pe motiv ca ea nu suporta cainele sa coboare scările. De atunci de fiecare data cand aveam invitați vecina ne reclama pentru deranjarea linistii publice. Poliția a fost si a constatat de nenumărate ori faptul ca nu era gălăgie in apartament. Cand vin prietenii in vizita nu ascultam muzica, nu facem gălăgie dar dupa fiecare vizita avem reclamatie la poliție. Poliția a discutat cu restul vecinilor, toți au afirmat faptul ca nu deranjam pe nimeni si ca suntem niste vecini exemplari.. Cu toate acestea suntem chemați din nou la poliție.Aseara de exemplu vorbeam cu soțul in dormitorul de sus cand ea a început sa urle la noi, sa lovească peretii, sa ma amenință ca voi ajunge din nou la poliție, ca o voi implora in genunchi sa ma lase in pace pe motiv ca nu suporta sa ne audă cum ne " hlizim" in casa.
Recunosc ca apartamentele nu sunt bine izolate, ca se aud zgomotele dintr-un apartament in altu, dar nu stiu cum pot rezolva aceasta problema.Ei au doi copii care plâng non stop...ca-n unul cand altul.Noi am înțeles ca locuim intr-un imobil prost dar cu toate acestea ei ne terorizează . Au existat episoade cand ne puneau jucării in perete sa bată la 6-7 dimineața, bat oalele, bat in calorifere, dau cu mingi in perete, lovesc in scara de fier (care rezoneaza).Va rog sa imi comunicați ce pot face. Am înregistrat-o aseara cand a urlat prin perete, ne înjura si lovea cu mingile in pereti. Eu personal nu caut probleme cu acești vecini dar imi doresc sa înțeleagă ca asa cum eu nu dorm din cauza copiilor si a gălăgiei făcute de ei, sa ne toleram reciproc pentru ca din păcate acesta este traiul la bloc. Ea a cerut poliției sa nu mai vina nimeni la noi, indiferent ca sunt sărbători, zile onomastice sau alte evenimente.
Cel mai recent răspuns: ContSters371153 , utilizator 17:01, 22 Octombrie 2015
biasimeon a scris:


Ea a cerut poliției sa nu mai vina nimeni la noi, indiferent ca sunt sărbători, zile onomastice sau alte evenimente.


Este o pretentie absurda
Este evident ca datorita caracteruui vecinei ,amiabil nu veti putea solutiona
Exista cateva variante
Fie analizati oportunitatea sa realizati protectia fonica a apartamentului dv,fie in baza reclamatiilor neconfirmate puteti incerca o eventuala plangere penala
Ar mai fi o varianta ,acea de a cauta alta locuinta cu vecini responsabili si toleranti

"M-a jignit, a lovit cainele pe motiv ca ea nu suporta cainele sa coboare scările."

Ciinele se tine in lesa, exact linga picior, ciinele fiind intre peretele de la scara si proprietarul ciinelui- cind se foloseste scara.

De ce continua politia sa vina si sa ancheteze plingeri venite de la aceasi persoana care se dovedesc false de fiecare data cind sint semnalate? Nu se realizeaza decit autorizarea acestei persoane de a continua sicana si controlul, stiind ca fiecare plingere nu o sa fie refuzata.
Poate numarul plingerilor (care s-au dovedit false) depuse impotriva dvs, ar trebui sa fie discutata chiar cu politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecini biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)
Amenintare vecin radu_laudatu radu_laudatu Buna seara! Ma numesc Radu si de doi ani si jumatate m-am mutat impreuna cu sotia si catelul intr-un bloc vechi iar sub mine sta o femeie de 60 de ani care ... (vezi toată discuția)