avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ajutor din partea bancii in caz de imposibilitate de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ajutor din partea bancii in caz de imposibilitate de plata rata

BUNA ZIUA!

As avea nevoie de niste pareri in urmatoarea situatie.
Am un credit ipotecar pe o perioada de 35 de ani in val de 92000chf, la o banca si de aprox 3 luni si ceva nu mai pot plati ratele iunare integral (391chf) la banca, acumuland restante, motivele fiind reducerea veniturilor, astfel ca am cerut sprijin si ajutor din partea bancii printr-o adresa in care am explicat situatia si motivele care avut ca efect acest lucru mai sus mentionat si am cerut micsorarea ratelor sau reesalonarea lor. Ceva timp am asteptat raspuns si cand credeam ca acesta nu mai vine, surpriza, banca m-a contactat de curand cu o oferta superba, adica imi ofereau reesalonarea creditului , bineinteles am prezentat o noua adeverinta de venit, fara nici un comision, noul credit ar contine soldul vechiului credit 91000chf+1400 chf restante+ 1000 chf chelt renotare de ipoteca pe o perioada de 40 de ani. noua rata ar fi de 360 chf, iar in primele 6 luni as plati o rata cu cost redus il numesc ei, se refera la dobanda, adica vreo 320 chf.
intrebarea mea este si vreau sa va spuneti si voi parerea : daca ma avantajeaza cu ceva, daca este intr-aradevar un ajutor real sau ne incarca nota de plata mai mult?
astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ancutzic@ , utilizator 23:49, 19 Iulie 2009
Raspunsul vi l-ati dat singura!
Daca de la o rata lunara de 391 chf platibila timp de 35 de ani , ajungeti la o rata lunara de 360 platibila timp de 40 de ani , dobanda bancara care este inclusa in rata timp de 5 ani diferenta cine credeti dvs ca o va incasa?! Normal ca banca!
Banca face o afacere in sensul ca va castiga inca 5 ani de dobanda prin aceasta "reesalonare", profitand bineinteles de faptul ca situatia dvs este nu tocmai roza!
va multumesc de intarirea a ceea ce am gandit si eu! deci ma gandesc ca am facut bine ca am refuzat AJUTORUL lor si m-am decurcat altfel si am platit restantele.
acesta ma gandesc ca era o solutie de moment, nu?
Nu numai ca era o solutie de moment dar era si irevocabila fiindca nu mai puteati modifica acel contract !B-)
Ok. multumesc!
Referitor la celalalt subiect flanco+omniasig+alpha bank ce imi puteti spune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme gen eos ksi cicio_carina cicio_carina Buna ziua, In urma cu 5 ani sotul meu a luat un imprumut pentru bunuri de la flanco.Acesta a fost platit aproape 2 ani (din 5 cat era creditul).Au fost ... (vezi toată discuția)
Banca - intarzieri la plata ratelor comsin b comsin b Va scriu din dorinta disperata de a nu imi pierde casa si de a ma ajuta . Am facut un credit de 150.000 RON (echivalent in FRANCI ) cu o rata de 450 CHF pe ... (vezi toată discuția)
Ipoteca in vremuri de criza maryion maryion Buna ziua! Nu stiu, poate s-a mai scris pe marginea acestui subiect, dar totusi as dori sa pun o intrebare, insotita de cateva explicatii: In cazul in care ... (vezi toată discuția)