avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice CONSULTANTA EVALUARI ANEVAR
Discuție deschisă în Achiziţii publice

CONSULTANTA EVALUARI ANEVAR

Buna ziua. Suntem o firma de consultanta ce oferim clientilor mai multe servicii, printre care si evaluari, avand incheiate cateva contracte cu diversi evaluatori autorizati Anevar. Recent am participat la o licitatie ptr o evaluare la o primarie, insa dupa ceteva zile am primit o solicitare prin care ni se cere sa demonstram ca firma noastra detine autorizatie Anevar. Atat timp cat raportul de evaluare este intocmit si semnat de un evaluator autorizat Anevar, noua ca firma de consultanta ne este necesar o asemenea autorizatie?
Cel mai recent răspuns: florinrwb , utilizator 19:06, 23 Octombrie 2015
Opinia mea este ca da. Autoritatea contractanta doreste sa incheie un contract cu o persoana (fie ea fizica sau juridica) autorizata de ANEVAR. Cerinta din fisa de date a fost stabilita pentru ofertant. In cazul prezentat, sunt de parere ca trebuia sa aveti calitatea de membru corporativ, conform prevederilor art. 20 din OG 24/2011, pentru ca firma dumneavoastra are calitatea de ofertant ( nu evaluatorul) si va fi cea careia i se va atribui contractul in cazul in care va fi desemnata castigatoare
Aceasta conditie, ca la procedura respectiva sa participe doar persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice (membri corporativi) NU a fost stipulata nici in caietul de sarcini si nici in fisa de date. La nicio alta procedura la care am participat pana acum nu s-a cerut asa ceva. Iar referitor la art 20 din OG 24/2011 se refera strict la membri corporativi si cum sa obti aceasta calitate de membru, nicidecum ca la o procedura de achizitii publice au voie sa participe doar persoanele autorizate Anevar.
Iar daca ne uitam mai bine, in art 30 din OG 24/2011 este specificat foarte clar ca Activitatea de evaluare este compatibila cu activitatea de consultanta de afaceri si management (activitatea noastra pricipala) si de asemenea (in cazul nostru) persoana care va efectua evaluarea respectiva si care va semna raportul este evaluator autorizat Anevar cu care societatea noastra are incheiat un contract de colaborare.
Pe noi ne intereseaza doar daca exista o baza legala, sau un articol unde este stipulata aceasta conditie ptr care Primaria respectiva ne cere aceasta clarificare sau daca este o incalcare a codului civil al achizitilor publice, ptr ca defapt... sa fim seriosi... stim de ce au cerut aceasta clarificare... doar traim in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluari anevar prin firma de consultanta ContSters371586 ContSters371586 Buna ziua. Suntem o firma de consultanta ce oferim clientilor mai multe servicii, printre care si evaluari, avand incheiate cateva contracte cu diversi ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar evaluator - atestat anevar ContSters48299 ContSters48299 Oare un expert tehnic judiciar care a dobandit in trecut (inainte de 2011) specializarea \\"Evaluari proprietati imobiliare\\" are dreptul sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Certificat absolvire cursuri anevar Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Aproape fara sa vreau m-am pricopsit cu un certificate de absolvire ale unor cursuri ANEVAR in domeniul evaluarii. Imi poate spune cineva ce as ... (vezi toată discuția)