am primit astazi un Titlu executoriu pentru taxa drum si cheltuieli executor 28euro+ 444.9 lei, se pare ca PV este din 2011 luna oct, eu nu stiu ce si cum am facut atunci, intrebarea mea este: este normal ca acum in 2015 sa primesc aceasta executare? cine si cum se verifica daca am fost sau nu acolo la momentul indicat si cum de nu am primit pana acum vreo hartie???#-o
Puteti formula contestatie la executarea silita in termen de 15 zile, la judecatorie. Daca identificati motive de anulare a executarii, le mentionati in contestatie.
Multumesc pentru promtitudine, dar care ar putea fi motivele clare pentru care as putea sista aceasta poprire?? cel legat de data se incadreaza? lipsa comunicarii procesului verbal??? adresa mentionata gresit in procesul verbal?
Ignorati (in mare parte), va rog, sfaturile de mai sus pentru ca s-ar putea sa pierdeti chiar daca aveti reale sanse de castig.
Acum:
Contestati executarea silita insasi, insa, pentru ca nu puteti invoca motive de fapt si de drept privind fondul dreptului, va trebui sa faceti in acelasi timp si plangere impotriva PV-ului de contraventie pentru anularea acestuia (nu v-a fost comunicat in termen, prin posta, asa cum prevede legea ci prin afisare; de ceva vreme s-a pronuntat si ICCJ referitor la aceasta problema.
Temeiul de drept pt plangere - OG 2/2001.
Termenul de prescriptie este de 5 ani nu de 3 (cum a spus cineva mai sus) dar puteti invoca un termen special prevazut de OG 2/2001 (1 luna parca)
Pentru a nu ajunge in situatia de a se popri banii si sa trebuiasca sa alergati dupa bani pe la creditor (cea mai mare parte din bani ajung la executor dar va trebui sa ii recuperati de la creditor prin intoarcerea executarii) va sfatuiesc sa depuneti toata creanta impreuna cu cheltuielile de executare (nu este o suma asa mare si va scuteste de ulterioare batai de cap) la dispozitia executorului dar cu afectatiune speciala, sa-i faceti dovada depunerii contestatiei si sa va opuneti la eliberare. Veti solicita imediat desfiintarea tuturor masurilor de executare si dupa finalizarea contestatiei si plangerii va veti primi banii inapoi.
Daca din cuprinsul dosarului de executare sau din actele pe care le va depune in instanta CNADNR rezulta ca PV-ul a fost comunicat prin afisare (si nu prin posta astfel cum cere legea) puteti sa ii faceti si o plangere executorului pentru ca a incuviintat executarea silita a unui titlu care nu era executoriu (stia foarte bine ca sunt probleme dar le-a ignorat)
Poprire cnadnr
adi_lazar
Buna ziua,
Am primit ieri in cutia postala o poprire efectuate de un executor cf unui dosar de executare nr.3564/21.03.2014 (Judecatoria Sector 3) bazat pe ... (vezi toată discuția)