Buna ziua! Pe scurt, am primit la adresa din buletin o hartie de la bcco cu rugamintea sa ma prezint pentru inmanarea dosarului/actelor referitor la dosarul nr.x , mai exact la Serviciul de combater a criminalitatii informatice . Gandul meu zboara la faptul ca acum aproximativ 2 ani am gasit o gentuta cu cateva lucruri personale (parfum , pasta de dinti etc) si cu un card bancar impreuna cu pin-ul, din motive greu de explicat (realizand ulterior ce fac) am utilizat card-ul pentru a extrage suma de 200$, dupa cateva luni am fost cautat de un Politist de la Bucuresti , sectia de langa Stefan cel Mare , i-am recunoscut fapta, am dat si o declaratie in privinta asta, i-am inapoiat card-ul doamnei cu un proces verbal , am mai fost chemat o data la sectie sa imi spuna ca daca returnez o suma de bani pagubitei se opreste totul , daca nu dosarul va merge mai departe. Acum in concluzie ... se poate sa imi spuneti si mie la ce sa ma astept? Mentionez ca nu am antecedente, am o viata linistita , loc de munca stabil.... Pentru alte detalii astept intrebari.Va multumesc si credeti-ma ca am nevoie de un sfat bun va rog. Multumesc!
Art. 243 -insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit in posesia faptuitorului, sau nepredarea acestuia in termen de 10 zile din momentul in care a cunoscut ca bunul nu ii apartine.
(3) Impacarea inlatura raspunderea penala
Art. 360-Accesul ilegal la un sistem informatic
(1) Accesul, fara drept, la un sistem informatic se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Fapta prevăzuta in alin. (1), savarsita in scopul obtinerii de date informatice, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Furt, consecinte
addeeea92
buna ziua.sotul meu acum o luna jumate a gasit in bancomat o suma de 1000 de lei pe care a luat-o.azi a primit citatie de la politie ca sa se prezinte maine la ... (vezi toată discuția)
Eroare paypal.
razvanflorin
Salutare! Astazi fratele meu mi-a trimis 700 si ceva de lei(160 E) in contul de raiffeisenbank, iar eu din contul de raiffeisen i-am trimis catre contul meu de ... (vezi toată discuția)