avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire drept proprietate

Va rog un raspuns cat mai pertinent si elaborat
Tatal meu decedat a facut o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in anul 1991 pe legea 18/1991 privind fondul funciar. Din acel an si pana in prezent aceea cerere nu a fost solutionata motiv pentru care nu s-a eliberat titlul de proprietate.
Am facut o actiune in instanta pentru uzucapiune doar pe casa parinteasca si terenul aferent acesteia si primaria mi-a aruncat in fata aceea cerere de reconstituire ca mostenitorul de drept este tatal meu si urmeaza sa se elibereze titlul de propietate, ca nu s-a finalizat legea 165/2013 cu parcelele . Mentionez ca eu am un frate si am nevoie de acel titlu pt dezbaterea succesiunii.
Primaria a incalcat vreo lege ca nu a solutionat aceea cerere?
Sa ma adresez in instanta ? Pe baza a ce?
Ce pot sa fac si va rog sa ma ajutati :sorry:
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 16:40, 24 Octombrie 2015
Buna ziua,
Art. 7 din legea 185/2013 spune:
Art. 7
(1) Pana la intocmirea situatiei centralizatoare la nivel local, se suspenda emiterea hotararilor de validare/invalidare de catre comisiile judetene de fond funciar sau, dupa caz, de catre Comisia de fond funciar a municipiului Bucuresti, eliberarea titlurilor de proprietate, punerea in posesie de catre comisiile locale de fond funciar, precum si orice alte proceduri administrative in domeniul restituirii fondului funciar.
(2) Dispozitiile alin. (1) nu sunt aplicabile in cazul hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile.
In aceste conditii, singura sansa este sa chemati in judecata Prefectura, Primaria si Consiliul local si sa solicitati emiterea titlului.
Fara el nu se dejbat succesiuni.
Succesiunea se poate dezbate pentru celelalte bunuri. Pentru terenul pentru care inca nu aveti titlu de proprietate puteti face succesiunea la momentul in care veti avea acest document si vi se va elibera atunci un certificat de mostenitor suplimentar. Am fost exact in aceeasi situatie in care sunteti dvs. În 1993 a murit tatal meu si am facut succesiunea pentru casa, iar pentru un teren dobsndit prin Legea 18/1991 pentru care inca nu se eliberase titlul de proprietate am facut succesiunea un an mai tarziu, atunci cand s-a emis Titlul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! concubina coproprietara pe un titlu de proprietate ... luizatr luizatr Buna ziua ! Concubina co -proprietara pe un Titlu de Proprietate in baza legii 18/1991 al concubinului, fără știrea acestuia.Suntem 3 moștenitori( copiii) ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate,din nou cmoise cmoise Buna ziua, am si eu o intrebare:unde ar trebui sa ma adresez pentru modificarea unui titlu de proprietate emis numai pe numele unui mostenitor(din 5 ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlu proprietate hane hane In urma unei actiuni in instanta s-a dispus eliberarea actelor de proprietate pentru un teren catre mostenitorii legali: mama mea (cota 1/4) si eu (cota 3/4) ... (vezi toată discuția)