avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare concedii medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare concedii medicale

Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea situatie. O firma datoreaza, intr-o luna, la fondul de contributii si indemnizatii de la persoane juridice ( FNUASS ) o suma de 500 lei. Valoarea concediilor medicale platite de firma, din acest fond, este de 2500 lei. Ce acte trebuiesc depuse la Casa de Sanatate pentru recuperarea diferentei de 200 lei? Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 24 Octombrie 2015
Documentele necesare depunerii dosarului de recuperare sunt:
- Cerere "tip" (2 ex.);

- Centralizator privind certificatele de concediu medical aferent lunii/perioadei;

- Concediile medicale (exemplarul 2 - roz) aferente pt luna/perioada pentru care se solicita restituirea;

- Copie dupa Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Declaratia 112 - anexele A1 si A1.1), pentru luna/perioada pentru care se solicita restituirea;

- Baza de calcul a concediilor medicale;

- Dovada platii indemnizatiei de concediu medical salariatilor;

- Dosar cu sina.

Indemnizatiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, in termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era in drept sa le solicite (art.90 alin (1) din OUG 158/2005 modificata prin OUG 36/2010).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)
Plata concedii de boala rat maria rat maria Care este modalitatea de recuperare a sumelor aferente concediilor medicale achitate personalului angajat in cazul in care sumele platite sunt mai mari decat ... (vezi toată discuția)
Certificat concediu medical mihteo mihteo Ce face institutia cu Certificatul medical al unui salariat? Se mai depune la Casa de sanatate? Daca da, in ce termen? (vezi toată discuția)