avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii certificat concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

certificat concediu medical

Ce face institutia cu Certificatul medical al unui salariat? Se mai depune la Casa de sanatate? Daca da, in ce termen?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:50, 10 Ianuarie 2012
doar daca are de recuperat de la stat,caz in care se depune la cas ede sanatate de care apatine in trei luni,cerer,centralizator concedii,certificat fiscal
@mihteo,

Exemplarul roz al certificatelor de concediu medical,se depune la Casa de Sanatate numai in conditiile in care se solicita restituirea sumelor reprezentand indemnizatiile platite asiguratilor(salariatilor), care depasesc suma contributiilor datorate bugetului FNUASS. Cererile de recuperare se depun la casa in termen de 90 de zile de la data la care angajatorii sunt indreptatiti sa le solicite, iar documentele anexate cererilor sunt urmatoarele:
-Cerere (in 2 exemplare);
-Copie dupa Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Declaratia 112 anexele A1 si A1.1), pentru luna pentru care se solicita restituirea + Centralizator privind certificatele de concediu medical aferent lunii;
-Concediile medicale (exemplarul 2 - roz) aferente pt luna pentru care se solicita restituirea;
-Fisa sintetica pentru concedii si indemnizatii din ianuarie 2006 pana in prezent de la Administratia Financiara (Cont 439).

Daca nu sunteti in situatia de a depasi contributia prin plata cm,atunci pastrati formularul roz al cm ,in unitate,anexandu-l statului de plata din luna respectiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continut dosar sume de recuperat de la fnuass pentru indemnizatii fierarita fierarita Ce trebuie sa contina dosarul ce vizeaza recuperarea banilor de la Fnuass pentru indemnizatii? Mentionez ca lucrez la un pfa, am fost angajata acum am intrat ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)
Recuperare sumelor de la fnuass pentru concedii medicale siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca dosarul pe care trebuie sa-l depun la Casa de sanatate in vederea recuperii sumelor reprezentand concedii medicale trebuie ... (vezi toată discuția)