avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Poti avea doua contracte de munca cu norma intreaga, respectiv invatator, unde programul de lucru este 8-12 si inspector de specialitate, unde programul de lucru este 12-20?
Doar cu conditia ca unul din cele 2 locuri de munca sa fie declarat ca norma de baza , pentru a se putea calcula corect salariul
Functia de invatator trebuie declarata de baza daca este una din sistemul particular de invatamant.
( Legea Invatamantului, art 110 (2) - "cadrele didactice din învăţământul particular preşcolar şi primar trebuie să aibă norma de bază în unitatea respectivă")
Functia de invatator este la o institutie de stat, nu particulara. Cartea de munca neaparat trebuie sa fie la scoala.
Grigore Carmen a scris:

Functia de invatator este la o institutie de stat, nu particulara. Cartea de munca neaparat trebuie sa fie la scoala.



Conform legislatiei functia de baza este acolo unde dorim. Avem carnetul de munca acolo unde am declarat functia de baza si la calcularea salariului beneficiez de deducere plus alte drepturi potrivit functiei de baza.
In acest caz avem:
1. functie de baza la scoala unde este invatator, tot la scoala ramane si carnetul de munca.
2. ca inspector de specialitate tot cu 8 ore poate sa fie contractul individual de munca dar este in afara functiei de baza.
3. sau invers, functie de baza ca inspector de specialitate si pe cumul de functii, invatator.
4. vorbiti la scoala daca avem incompatibilitate sau obligativitatea unei functii din cele doua sa fie cu functie de baza.
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Multumesc pentru sfaturi. Cartea de munca mi s-a spus ca trebuie sa stea la scoala, dar nu inteleg de ce. Adevarul este ca am lucrat o buna perioada de timp numai in invatamant si, din cate am vazut eu, cartea de munca este obligatorie la scoala, mai ales ca invatator. Spre deosebire de profesori, un invatator nu poate avea ore decat la o singura scoala si la o singura clasa din ratiunea ca o clasa nu poate avea mai multi invatatori in acelasi timp. Oricum, ideea este ca nu prea a stiut nimeni sa ma lamureasca daca pot avea doua contracte de munca cu norma intreaga, in acelasi timp. Conducerea institutiei unde as avea programul de la 12 la 20, este de acord cu acest program, dar nu stie daca este legal ceea ce vrem noi sa facem.

Alte discuții în legătură

Plata cu ora la invatatori ana500 ana500 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intro problema. Lucrez in invatamant si am un cadru didactic ( un invatator) care are peste 25 de ani vechime si gradul ... (vezi toată discuția)
Va rog urgent sandr_ela sandr_ela un profesor la o scoala particulara, poate fi angajat la o alta societate? Cu program redus sau tot 8 ore? (vezi toată discuția)