avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog URGENT

un profesor la o scoala particulara, poate fi angajat la o alta societate? Cu program redus sau tot 8 ore?
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 15:09, 20 Iulie 2009
DA! =D>
Da. Poate fi angajat si la o alta societate, cu conditia ca se va declara functia de baza la una dintre cele doua institutii (probabil la scoala) acolo unde se va pastra si carnetul de munca si unde se vor calcula si deduceri.
Poate fi si cu timp partial si cu norma intreaga, acest aspect fiind determinat de timpul disponibil.
Conform Codului muncii este posibil. Verificati, insa, daca in Regulamentul intern al scolii respective nu exista o interdictie in acest sens.
In mod normal nu vad de ce ar exista o astfel de interdictie de a avea inca un loc de munca. Probabil ca exista interdictia de a presta orice munca ce ar putea aduce atingere imaginii de profesor. Cred ca in timpul nostru liber putem avea si un alt job.
Tineti cont si de Legea Invatamantului, art 110 (2) - "cadrele didactice din învăţământul particular preşcolar şi primar trebuie să aibă norma de bază în unitatea respectivă".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Poti avea doua contracte de munca cu norma intreaga, respectiv invatator, unde programul de lucru este 8-12 si inspector de specialitate, unde programul de ... (vezi toată discuția)
Distributie saptamanala timp munca profesori maria.dobroi maria.dobroi Un cadru didactic are norma de predare saptamanala de 18 ore, dar prin contract timpul de munca include si ore destinate activitatilor de pregatire in vederea ... (vezi toată discuția)
Ce legi li se aplică profesorilor din școlile private internaționale? a_na a_na Aș vrea să știu ce legi (în afară de legislația muncii) li se aplică profesorilor angajați într-o școală înregistrată la MEN ca furnizor de ... (vezi toată discuția)