avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare directa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare directa

Buna ziua,

Mi-am deschis o firma cu caen - Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare prin care desfasor activitate de comert cu parchet si accesorii de parchet. Vanzarea se face pe 2 directii: 1. catre societati comerciale care revand produsele catre consumatorul final;
2. direct catre consumatorul final;
Ambele activitati le fac prin vanzare directa respectiv prin comanda luata de la client care este onorata direct de catre furnizorul meu. Parctic marfa nu trece prin depozitul meu ci ajunge direct la client si practic 2 preturi pentru cele 2 categortii de clienti.
Intrebari: Trebuie sa folosesc casa de marcat, atat timp cat nu am un punct de lucru in care sa-mi expun produsele?
Trebuie sa-mi definesc doua gestiuni?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:23, 24 Octombrie 2015
In acest caz va trebuie autorizare pe codul caen 4613 Intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii

Această clasă exclude:
-comerţul cu ridicata în nume propriu, vezi 462 la 469
-vânzări cu amănuntul făcute de comisionari, vezi 4799

Nu va trebuie casa de marcat pentru ca nu dumneavoastra incasati banii pe marfa vanduta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , ce cod caen as putea folosi , pentru o activitate ... doina-marieta doina-marieta Buna ziua , Ce cod CAEN as putea folosi , pentru o activitate de intermediere in vanzari de geamuri termopan catre clienti non UE ? Practic , eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru alegerea codului caen szilardkesz szilardkesz Buna ziua, Intentionez sa desfasor inca o activitate decat cea principala si nu stiu care cod caen cuprinde aceasta activitate. Intentionez sa cumpar din ... (vezi toată discuția)
Cod caen comercializare lemne de foc Mihai I Mihai I Buna ziua, Infiintez un srl si intrebarea mea este: Pt comercializare lemne de foc e potrivit codul caen 1629? Astazi am fost la onrc olt si mi-a zis ... (vezi toată discuția)