avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibila ridicare abuziva permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibila ridicare abuziva permis

Buna ziua,
Eram cu masina oprit inafara carosabilului din cauza unei explozii la roata.
La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit si mi-a cerut actele inclusiv permisul de conducere.
Mentionez ca eu nu ma aflam la volan eram afara langa masina cu motorul oprit si cheile la mine in buzunar si asteptam un prieten sa vina cu o alta masina. M-au pus sa suflu si in etilotest care a iesit pozitiv cu o concentratie de 0.60 in aer (consumasem alcool in timpul asta). M-au dus la recoltare de probe de sange iar permisul mi-a fost retinut .
Intrebarea mea este urmatoare: echipajul de politie avea vreun drept sa ma puna sa suflu in etilotest, sa ma duca sa-mi recolteze probe de sange si sa-mi ridice permisul de conducere in conditiile in care eu nu ma aflam la volan? Pe mine m-au gasit langa masina.
Si ce pot sa fac ca sa contest decizia? Este corect sa procedeze asa daca eu nu ma aflam la volan? Unde sa merg mai departe?
In asteptarea unui raspuns,
Va multumesc anticipat!

In asteptarea unui raspuns,
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 22:39, 4 Septembrie 2020
salut,
cand sa facut procesul verbal de contraventie dvs la rubrica obiectiuni ati spus ceva?
ati mentionat in procesul verbal ca nu va aflati la volon si in momontul in care agentii de la circulatie vau legitimat dvs aveati o avarie la masina?
cititi si dvs procesul verbal si daca acolo se mentioneaza ca vau surprins in trafic sau ceva de genu. ,politisti au dreptate ,pt ca dvs nu ati avut obiectiuni.
puteti face contestatie in 15 zile de la intocmirea procesului verbal si in instanta sa spuneti cele intamplate si vedeti ce se intampla.
@fyeratanye:
e vorba de dosar penal, la contraventie i se comunica PV si poate sa depuna contestatie.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Întrebarea mea este daca ei aveau vreun drept sa-mi suspende permisul si sa ma duca la recoltare de probe biologice in condițiile in care eu nu ma aflam la volan.
In procesul verbal au consemnat ca eu nu ma aflam la volan, ca m-au gasit langa masina..
Nu cumva vorbim despre un posibil abuz in serviciu din partea lor? Ce pot sa fac mai departe?
Multumesc!
Masina fiind a dvs, nu s-a condus singura pana acolo. Dvs in dosarul penal aveti dreptul sa va faceti ce aparare doriti, in final se dispune o solutie.
Perfect de acord cu dumneavoastra, dar tot nu gasesc un raspuns la intrebarea mea.
Aveau vreun drept sa-mi suspende permisul si sa ma duca la recoltare de probe biologice in condițiile in care eu nu ma aflam la volan? Cu atat mai mult cu cat ei au consemnat in procesul verbal ca pe mine m-au gasit langa masina..
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu masina oprit inafara carosabilului din cauza unei explozii la roata iar [u]eu eram afara din masina si incercam sa repar roata[/u] in ... (vezi toată discuția)
Băut dar cu motorul oprit si parcat acasă, ce fac ? Taisir Taisir Buna ziua , am si eu o problema si nu stiu ce sa fac , acum o saptamana am fost la o petrecere intr un sat si am consumat alcool fiind cu masina , mai spre ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina era staționată. Îmi puteți explica de ce? Stfansky Stfansky In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam ... (vezi toată discuția)