avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Instalare softuri free si piratate!
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Instalare softuri free si piratate!

Buna ziua !
Lucrez la o firma care se ocupa cu instalari software, mentenanta si consultanta la mai multe firme , si persoane fizice.
Pentru firme se stie treaba avem un contract in care tot ce se instaleaza pe calculatoarele lor au raspundere totala.

Problema ar fi ca vrem si ca pentru persoanele fizice sa putem semna cu ei un proces verbal sau act de mana ceva care prin care sa isi asume responsabilitatea pentru tot ce vor pe calculator.

Daca puteti sa ma ajutati as ramane indatorat, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:23, 21 Iulie 2009
Nu am inteles ce inseamna "Pentru firme se stie treaba avem un contract in care tot ce se instaleaza pe calculatoarele lor au raspundere totala."
Daca le instalati programe care necesita licentiere si sunt piratate raspundeti si dvs nu numai cel care a solicitat instalarea acelor programe!B-)
In contract scrie ca toate softurile instalate de noi sunt furnizate de firma ... asta nu ne scuza in nici un fel?
Daca cineva vine la mine cu un program si ma pune sa`l instalez asta inseamna ca si eu sunt vinovat pentru ceea ce stiu sa fac , nu cel care il poseda e vinovat ?
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
Pishpirel, utilizator
Sunt furmizate de firma cu licenta sau fara? Necesita licentiere acele softuri?
Programele cumparate de ei gen : windows, office, asscon si diferite programe de proiectare(pe care au licenta), insa ei doresc si alte programe nelicentiate , pe care apoi noi le instalam cu acordul lor iar prin contract reiese ca orice program instalat de noi este detinut de firma sau furnizat de ei indiferent daca e cu licenta sau piratat ... pe mine ma intereseaza daca avem probleme pentru ca le facem "damblaua"
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
Pishpirel, utilizator
Nu ! Nu aveti absolut nici un fel de probleme cata vreme in contractul pe care il aveti cu aceasta firma ei isi asuma responsabilitatea asupra a tot ceea ce este instalat pe serverele lor! Dumneavoastra doar faceti serviciul de instalare , mentenanta , etc....B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control licentiere soft apateanu apateanu Situatie ipotetica: La un control la punctul de lucru sunt prezente mai multe dispozitive (fixe sau/si mobile) care ruleaza diferite softuri (open ... (vezi toată discuția)
Anti piraterie hannybal hannybal Va salut! Cunosc pe cineva care lucreaza undeva cu functia de \\"Operator Calculatoare si retele\\" . Acolo se ocupa printre altele cu suport it, mentenanta ... (vezi toată discuția)
Licente software srl MikeR MikeR Buna ziua, Sunt unic asociat si angajat intr-un srl. Obiectul de actifitate al societatii este prestarea de servicii(cursuri tehnice). Pentru activitatile ... (vezi toată discuția)