avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CRESTEREA SALARIALA PENTRU ASISTENTELE MEDICALE DIN ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CRESTEREA SALARIALA PENTRU ASISTENTELE MEDICALE DIN CRESE

Va rog sa ma lamuriti daca asistentele medicale din crese beneficiaza de cresterea salariala de 25%, conform O.U.G. nr. 35/2015. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 27 Octombrie 2015
Situatia mentionata de dvs nu intra sub incidenta prevederilor O.U.G. nr. 35/2015.
Va multumesc pt raspuns, dar as dori mai multe detalii in legatura cu modul de salarizare si legislatia aplicabila asistentelor medicale din crese si din centrele sociale in care sunt internati batrani. Cu deosebit respect, Mihai!
Mesaje editate
@ Mihai-Onesti
Forum Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele
Discuţie Unitatile sanitare publice cu si fara paturi
Dată mesaj Marti, 27 Octombrie 2015, 10:14

Va rog sa-mi enumerati concret categoriile de unitati sanitare publice cu si fara paturi. Aici se incadreaza si cresele subordonate Consiliului Local? M-ar interesa si baza legala, in acest sens. Personalul cresei poate beneficia de cresterea salariala cu 25%? Daca da, intregul personal sau numai asistenta medicala ? Va multumesc!
============================

@ Mihai-Onesti
Forum Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele
Discuţie Asistentele medicale din centrele sociale subordonate D.G.A.S. la nivel local
Dată mesaj Marti, 27 Octombrie 2015, 09:21

Buna ziua! As dori sa stiu daca asistentele medicale din centrul social (fara personalitate juridica) de ingrijire batrani, subordonat D.G.A.S., la nivel local, beneficiaza de cresterea salariala cu 25%, ca cei din sistemul sanitar. Ele mai apartin de Ministerul Sanatatii? Va multumesc!

@ stefi10
Forum Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele
Discuţie Asistentele medicale din centrele sociale subordonate D.G.A.S. la nivel local
Dată mesaj Marti, 27 Octombrie 2015, 09:39


Da, OUG 35/2015 art. 1 alin (5^7) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin personal din sistemul public sanitar se înţelege toate categoriile de personal din unităţile sanitare publice cu şi fără paturi, centrele de diagnostic şi tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncţionale, unităţile specializate de urgenţă şi transport sanitar publice, inclusiv unităţile sanitare aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale şi de medicină dentară, de unitate, ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ale Serviciului Român de Informaţii, personalul din reţeaua de medicină şcolară, asistenţă medicală comunitară, precum şi din alte unităţi sanitare şi medico-sociale publice, inclusiv personalul din unităţile nominalizate în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, finanţate integral de la bugetul de stat şi din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.
- deci inclusiv unitati medico- sociale publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire salariala bogami bogami as vrea sa stiu daca personalul medical din camine de batrani sau crese,care sunt la primarii,nu la ministerul sanatatii......beneficiaza de prevederile ord. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu salariu ContSters370120 ContSters370120 Buna ziua! Am si eu o nelamurire! Sunt angajata la un cabinet medical de intreprindere si sunt interesata daca beneficiez de marirea la salar cu ... (vezi toată discuția)
Marire salariu cu 100 ron cf oug inorog inorog Buna ziua. Conform OUG 37/2014 începând de la 1 ianuarie 2015 tot personalul din sistemul public sanitar şi cel de asistenţă socială vor beneficia de ... (vezi toată discuția)