25Maria23 a scris:
Eu nu mai sunt intrigata de legile din aceasta tara care nu ajuta cu nimic mamele, iar despre copii nici nu se mai pune problema.
Acum va intreb urmatoarele: Daca se va dovedi ca acest individ este tatal copilului, credeti ca se va implica in vreun fel? Va spun eu: nu. Un simplu nume intr-un certificat de nastere nu inseamna nimic. Nici mama nu va avea vreun avantaj.
Printr-o eventuala Hotarare Judecatoreasca, domnul ar putea fi obligat sa plateasca o suma de bani, lunar, copilului, dar daca nu are venituri si nici bunuri, nu va plati nimic niciodata. Asta va spun din proprie experienta.
Dar mama va deveni legata de el din cauza custodiei comune care se cam da "din oficiu" la noi. Adica va avea nevoie de acordul lui pentru multe decizii legate de copil si cum nu prea ii pasa domnului, s-ar putea sa se cam lege la cap singura. Tot din experienta proprie va spun.
Vroiam sa continui discutia in privat cu AVLIL, dar pentru ca discutia ar putea aduce beneficii ulterioare fiind publica, o fac totusi aici.
Asadar, eu am indemnat mama copilului sa faca acest demers din urmatoarele motive,
- In primul rand, este datoria morala si sociala a mamei de a asigura in viitor legatura copilului cu tatal sau, INDIFERENT DE NATURA RELAITIEI dintre acestia( a parintilor). Astfel, daca mama nu s-a inteles, nu inseamna ca copilul nu ar nutri in timp dorinta de a-si cunoste tatal, si de a dezvolta si mentine o reltie cu el, si ca aceasta relatie nu ar putea fi una buna.
ex. Daca mama nu s-a inteles cu tata, nu inseamna ca si eu nu m-am inteles cu tata, sau invers.
- un copil fara paterniate recunoscuta in acte, este intrun fel, stigmatizat in societate.
Ar putea intampina probleme, sau ar putea cel putin fi dezavantajt in multe situatii.
ex., - la o angajare intro companie, sau orice alt tip de relati de natura profesionala, sociala etc.
- un astfel de copil, si viitor adult, s-ar putea simti complexat, inferior, in raport cu ceilalti, relatia cu mama sa ar putea fi afectata va putea simti revolta, depreciere etc. - ca ea nu a luptat sau nu a incercat macar sa obtina drepturile in principal, ale copilului.
- si material vb, I se da sansa la un suport,. Daca va fi angajat, i se va retine din salariu.
Sau daca nu prin pensia alimentara, printro viitoare mostenire
Mai sunt si alte aspecte, de natura spirituala, care in opinia mea, sunt cele mai importante, dar nu vreau sa vb aici despre ele acum.