avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternitatii...Sunt foarte intrigat! As ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternitatii...Sunt foarte intrigat! As dori, va rog lamuriri!

Sunt foarte intrigat de ceea ce am luat la cunostinta pe marginea acestui subiect, si as dori lamuriri...pentru a putea ajuta in acest fel si persoana in cauza.

Cu 3 ani in urma, am cunoscut la niste cursuri o tanara care mi-a starnit compasiune...
Era insarcinata in luna a 4a, insa intro situatie materiala critica, si un trecut care a contribuit din plin la acest lucru ( fara tata, si de la 5 ani, mai mult si fara mama, crescuta pe la straini, etc),
si, la acel moment singura, nesustinuta de nimeni, fara locuinta si loc de munca. Dorea sa abandoneze fetita, viitorul copil.
Eu insa am incurajat-o sa o pastreze, am pastrat legatura cu ea ca prieteni, pentru a o sustine moral si cu sfaturi, si dupa putinta, si material.

Dupa nasterea copilului, Am indemnat-o sa actioneze in instanta pe individul in cazua, care nu a dorit sub nicio forma sa isi recunoasca progenitura, dar pentru ca atat ea, cat nici eu sau vreo cunostinta apropiata nu aveam cunostinte in domeniu,
i-am sugerat sa apeleze la o fundatie sau asociatie de profil, care sprijina mamele singure, pentru a obtine o consiliere juridica, ceea ce a si facut,

Numai ca, acei indivizi - consilieri juridici - dupa sedinta, aproape ca au descurajat-o in intregime, iar pe mine, intrigat aproape la culme!

I-au spus ca, daca el nu va vrea, nimeni nu il va putea obliga sa faca testul de paternitate, si ca, mai mult, daca nici macar nu se va prezenta la procese, incepand de la primul, i-au dat de intales ca lucrurile se vor tergiversa foarte mult timp, si ca nu sunt aproape deloc sanse sa castige cumva in acest fel.

Dupa ce am aflat aceste lucruri, eu mi-am spus ca, fie acei indivizi nu cunosc bine legea si procedurile, fie legea este ...ca si inexistenta in acest sens.
Caci, daca asa ar sta lucrurile, atunci, oricine ar putea insira copii cand si cum vrea, si apoi, sa nu se prezinte la niciun proces, si in felul asta nu are nico bataie de cap sau stres vreodata.

Va rog, cine cunoaste bine acest domeniu legislativ, daruiti-va si haideti sa ajutam acea tanara, cu cat mai multe si precise informatii, cum ar putea sa lupte pentru dreptatea si viitorul ei si al copilului.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
sunsray, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:41, 5 Noiembrie 2015
Nu ar pierde custodia, dar nu-i asa de negru dracul si, indiferent ca exista anumite dificultati pentru parinti, asta nu inseamna sanu isi creasca corect si drept copiii, respectandu-le drepturile.
Asa este, majoritatea copiilor cu o relatie proasta sau inexistenta cu unul dintre parinti au o stima de sine scazuta, impreuna cu o neincredere sociala si relationala provenita din sentimentul de abandon.
E de apreciat modul in care ati inteles, instictiv, nevoia unui om de recunoasterea parintelui sau! E nevoia copilului, cum spuneti, e dreptul sau legal si moral.
Este dreptul legal şi moral ca un copil să-şi cunoască părinţii, să-şi cunoască originile.
Copilul are dreptul să aibă relaţii personale cu părinţii, cu familia extinsă.
Asa este, majoritatea copiilor cu o relatie proasta sau inexistenta cu unul dintre parinti au o stima de sine scazuta, impreuna cu o neincredere sociala si relationala provenita din sentimentul de abandon.

Tocmai din aceste considerente, legea pedepseşte aspru părintele care împiedică accesul celuilalt părinte la copil. Acest părinte este infractor! Dreptul copilului este încălcat în acest caz.

Se întâmplă ca părintele care acest drept de acces, obţinut după îndelungi procese, să nu-i satisfacă acest drept , asfel încât copilul:
"
are o stima de sine scazuta, impreuna cu o neincredere sociala si relationala provenita din sentimentul de abandon"

Dreptul copilului este încălcat şi în acest caz, exact ca în primul caz.
Acest părinte nu este infractor! Acest părinte are drepturi. Acest părinte poate acuza părintele rezident pentru alienare părintească! Acest părinte poate împiedica rezidentul la libera circulaţie! Acest părinte are dreptul să hărţuiască părintele rezident, să-l înfiereze în publicaţii, prin televiziuni, să implice familia extinsă a părintelui rezident în războiul purtat cu fostul partener.
Şi totul, în interesul superior al copilului!
Bietul copil!
Va rog sa nu mai postati mesaje inflamatoare, le consider provocatoare si complet subiective.

Juridic, in al doilea caz nu se incalca vreun drept al copilului. Copilul are drept de acces la ambii parinti. Ambii parinti au drepturi si obligatii.
Modul in care familiile extinse gestioneaza problema nu este referitoare la vreun drept al copilului, ci, din nou, la viata parintilor. Or nu despre asta vorbesc eu aici.
Regret suferinta dv., incerc sa va inteleg de cativa ani de zile, insa va rog sa incetati cu mesajele discriminatoare si sexiste.

Multumesc.
De ce nu sunteti obiectiva si atrageti atentia doar mamicilor asupra continutuli mesajelor postate?? de ce nu il atentionati si pe dl. againstPAS care in mod frecvent face acelasi lucru pretins de d-voastra in mesajul de mai sus? Am observat in mesajele d-voastra o atitudine pro-tatici, nicidecum obiectiva in majoritatea cazurilor. Pacat.
Stimată doamnă avocat, vă apreciez părerile şi pe unele le-am chiar urmat. Am fost adepta medierii, concilierii, am acceptat consiliere psihologică, am cerut chiar monitorizarea programului de vizită.
Nu cred că nu înţelegeţi cum pun eu problema, şi aici mă refer numai şi numai la minor şi la drepturile sale. Şi nu este un caz singular, după cum citesc eu aici, pe forum.
Efectul lipsei unui părinte este, aşa cum aţi precizat dvs. mai sus :
are o stima de sine scazuta, impreuna cu o neincredere sociala si relationala provenita din sentimentul de abandon"

Copilul, deşi are dreptul, nu beneficiază de părintele care nu respectă programul de vizită, fiindcă acela nu vrea să respecte acel program. Culmea este că, în instanţă, acela îşi justifică cererea tocmai prin ceea ce spuneaţi dvs. mai sus. Concluzionez că acel părinte, în mod conştient, vrea ca acel copil să ajungă la acel rezultat.Şi atunci, e grav! Nu urmăreşte interesul superior al propriului copil! Dacă o face inconştient, e şi mai grav! Înseamnă că nu are responsabilitatea de părinte, adică e iresponsabil.
Dacă, în schimb, copilul nu este găsit odată acasă la programul reglementat, după un an de absenţă al părintelui nerezident, rezidentul este infractor, este alienator, este pericol pentru copil.
Mesajul meu nu este discriminatoriu, nici sexist, în aceeaşi situaţie sunt atât mame, cât şi taţi.
:offtopic: M-am referit la o emisiune la TV, unde un tată , redactor la o televiziune, se dă victima perfectă de ani de zile, pe la diferite televiziuni şi a ajuns să facă denunţuri şi împotriva familiei fostei soţii şi să o denigreze public, toate acestea fără ca fosta soţie să aibă un drept la replică.Mai mult, sunt acuzate toate autorităţile de neglijentă în serviciu, numai el are dreptate şi se justifică cu zeci de dosare în instanţe.
La fel ca şi tatăl copilului meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)
Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)