In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ajung la balcon m-am trezit cu Politia Locala la usa ca imi cere actele de la balcon respectiv autorizatia de construire .Mentionez ca acest balcon este trecut in contractul de vanzare-cumparare, este inscris in cartea funciara si este trecut in documentatia cadastrala dar are o rubrica la balcon (fara autorizatie) culmea este ca am eliberat si un certificat fiscal de la primarie in care din 2007 tot platesc impozit pentru aceste balcon si figureaza ca imobil construit. Acum Politia imi face un proces verbal de constatare in care imi solicita sa intru in legalitate prin desfiintare in termen de 30 de zile. Va rog daca puteti sa imi dati un sfat , pareri cum sa fac si ce sa fac ca nu as vrea sa raman fara acest balcon. Multumesc:sorry:
Nu renovati. Rezolvati intai partea cu actele / modificare / demolare. Daca s-au apucat de amenajat zona, sigur n-o sa va lase in pace asa cum sunteti acum. Un balcon se renoveaza repede, cu disconfort minim.
Eu intai-si-intai as vorbi cu un arhitect si as cere de la primarie un Certificat de Urbanism.
Cred ca puteti avea o sansa pentru a nu mai obtine autorizatie de construire doar daca a fost construit inainte de 2001 si a fost declarat in evidentile fiscale.Obtineti un certificat de atestare a edificarii balconului si actualizati datele de carte funciara privitor la acte.
Articolul 55 alin (11) din Legea 7 a prevede ca intabularea constructiilor edificate fara autorizatie de construire inainte de 31 august 2001 (data intrarii in vigoare a Legii 453) se va face in baza certificatului prin care se atesta ca imobilul este inregistrat in registrul agricol, precum si in evidentele fiscale, eliberat de primarul unitatii administrativ-teritoriale unde este amplasata constructia si a documentatiei cadastrale.
Sau puteti deschide in instanta un dosar avand ca obiect constatarea dobandirii dreptului de proprietate asupra constructiei prin accesiune imobiliara.
unde trebuie sa ma prezint ca sa obtin documentele astea? balconul cel putin din 2007 e inregistrat se plateste impozit pentru el mai departe nu stiu.daca e construit inainte de 2001 nu se mai pot lega de mine ?
La Directia taxe si impozite locale puteti solicita un certificat fiscal din care sa reiasa anul construirii, care sa fie inainte de 2001, deci cumva proprietarul initial trebuia sa fi declar si el balcon .Apoi de la primarie un certificat de atestare a edificare.
Toate acestea va ajuta la intabularea in cartea funciara cu acte.
Daca nu reusiti sa obtineti aceste acte va sfatuiesc sa consultati un avocat sa deschideti in instanta un dosar avand ca obiect constatarea dobandirii dreptului de proprietate asupra constructiei prin accesiune imobiliara.
am eliberat un certificat de atestare fiscala privind impozite si taxe si scrie exact asa ca figurez cu urmatoarele bunuri impozitabile: 1. teren categ.folosinta: teren cu constructii suprafata folosita 19,43 mp impozit 6669.lei h. 2.cladire constructie corp principal valoare impunere: 201557.21916 supr.utila 84,61 mp an constructie 1980 natura peretilor beton armat. deci vad ca e trecut si balconul apartamentul are 64mp iar balconul 20 mp.
Reabilitare termica
Zabriela
Buna ziua,
blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)