avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIU

Buna ziua
Este posibil sa mi se intocmeasca act additional de marire de salariu cu data de inceput in zi nelucratoare?
Mai exact mi s-a spus ca mi se mareste salariul incepand cu 15 noiembrie,iar aceasta zi este duminica.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 28 Octombrie 2015
Incheierea, suspendarea, modificarea si incetarea unui contract individual de munca se poate face incepand si cu data unei zile nelucratoare.
Va fi foarte greu din punct de vedere contabil cu o astfel de marire a salariului din data de 15 noiembrie.
Stiu,dar asa au hotarat.
Sunt tare curios cum o sa intocmeasca statele de plata si D112 pentru perioadele respective.
1. Nu vad de ce ar fi greu din punct de vedere contabil ca ziua de 15 pica intr-o zi nelucratoare.

2. In D112 se trece ziua de 15 ca orice alta zi nelucratoare.

3. - In cel mai rau caz in statul de plata scrieti fiecare salariat de doua ori: prima data cu salariul vechi si a doua oara cu salariul nou.
- Asta pentru ca aceia care au facut programul de salarii nu au fost profesionisti si nu au luat in calcul toate posibilitatile ce se pot ivi.

Alte discuții în legătură

Numar zile concediu odihna diacar diacar Buna ziua. Am dori sa stiu daca se poate mari numar de zile e concediu de odihna. Lucrez din 2004, la actulul angajator din 2013, si am solicitat marirea ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca celor care au iesit la pensie in perioada 2011-2013 li se vor recalcula pensiile. Pentru aceasta trebuie ca pensionarul sa faca o cerere sau se ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de munca privind data marire salar directiajulia directiajulia Buna ziua, As dori sa va intreb daca intr-un contract de munca se specifica faptul ca din 14.06. se va mari salariul inseamna ca doar din 01.07 intra in ... (vezi toată discuția)