avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Catering pentru after school
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Catering pentru after school

buna ziua, am un after school care ofera masa copiilor in sistem catering; firma de catreing imi emite factura 100 mese*11 lei, eu incasez de la parinti pe bon fiscal 100 mese*11 lei- deci fara nici un profit, cum as putea inregistra in ctb fara ca acest lucru sa fie considerat venit sa imi mareasca cifra de afaceri?
Daca emiteti bon fiscal pentru fiecare masa, asta inseamna ca incasati banii zilnic de la parinti, pentru fiecare copil. Poate sa faca asta firma de catering, direct, si nu mai inregistrati nimic in contabilitate legat de masa copiilor.
emit bonuri la sfarsitul lunii cu cate mese a servit fiecare copil
eu vroiam sa inregsistrez astfel:
achizitie masa:461=401
incasare de la parinti cu bon fiscal emis de mine 5311=461
plata furnizor catering 401=5121
cat este de corec asa?
Daca emiteti bon fiscal, se inregistreaza pe venituri si se impoziteaza cu 3%.
dar, practic nu este venitul meu, eu achizitionez masa prin ctr si pe factura cuu 11 lei, eu emit bonul catre parinti tot cu 11 lei, eu practic snt interemediar
Atunci, de ce nu va intelegeti cu furnizorul sa emita el bonul fiscal? De ce nu incercati cu alt furnizor?
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit micro after school stancristina1984 stancristina1984 buna ziua, am un after school care ofera masa copiilor in sistem catering; firma de catreing imi emite factura 100 mese*[b]11 lei [/b]la sfarsitul lunii ptr ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila after school Club de  zece Club de zece Monografie contabila after school Masa este servita avand contract cu o firma de catering care elibereaza facutra. Transportul copiilor la after school se ... (vezi toată discuția)
Incasare cash analici analici Buna ziua patronul a incasat un avans cash (suma care depaseste 10000 lei) de la un client ulterior patronul a depus banii in banca (div incasari) acum ... (vezi toată discuția)