Apartamentul nationalizat de Ceausescu a fost achizitionat de parintii mei(chiriasi fiind) cu legea 112 a caselor nationalizate.(In anul 1996)
A urmat apoi un proces cu fostii proprietari castigat in instanta de parintii mei(Motivul procesului a fost buna credinta).Procesul a fost castigat de parinti la fond,apel,recurs.
Parintii doresc acum vanzarea apartamentului.Au trecut cu mult mai mult de cei 10 ani minimi obligatorii.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca vand iar la vanzare prezinta toate actele,mai au vreo obligatie dupa vanzare?
Adica daca fostii proprietari dau din nou in judecata noul proprietar si catiga in instanta,acestia se poate intoarce impotriva parintilor mei pentru recuperarea banilor platiti pentru apartament?
In proces de rezolutiune?
Ce trebuie sa faca parintii mei la vanzare pentru a fii aparati impotriva unui acest fel de proces?
A-ti auzit de "autoritate de lucru judecat"? Fostii proprietari nu mai au posibilitatea de a da in judecata pe nimeni pentru acel apartament, asa ca nu va mai faceti probleme.Cititi codul civil -despre autoritate de lucru judecat, pentru mai multe lamuriri.
Va credeti mai "destept" , la ce mai intrebati daca nu va plac raspunsurile? Eu am avut calitatea de "fost proprietar" , ce v-am scris a fost din experienta si sa stiti ca daca nu ar fi cum v-am scris as incerca si eu sa mai recuperez ce mi-a luat statul , din pacate am fost la 3 avocati si toti mi-au spus ce vam scris si nu va placut.O seara buna.
Legea 112/1995
Adeea
buna ziua. Am si eu o problema cam mare. Am un apartament nationalizat 112/1995 vrem sa-l cumparam ca apoi sa-l vindem sa ne mutam la curte. Legea in sine ... (vezi toată discuția)