Buna ziua!
Am un baiat in varsta de 8 ani ce in anul 2011 ia fost incredintat fostei sotii eu avand drept de vizita si obligatia de ai plati pensie alimentara si am intampinat urmatoarele probleme:
-fosta sotie nu respecta programul de vizita pot sa ma duc la ea cu Autoritatea tutelara de la primaria de domiciliu a ei si/sau cu reprezentantii postului de Politie, ce as putea faca sa se respecte programul de vizita?
-am auzit ca fosta sotie ar fi plecata in Anglia cu copilul fara acordul meu de al scoate din tara ce pot face?
Va multumesc
1.Soţia dvs. a avut copilul încredinţat şi în această situaţie, nu a avut nevoie de acordul Dvs. pentru a circula liber.
2.Dacă soţia şi copilul nu sunt plecaţi din ţară, prezentaţi-vă la programul de vizită;dacă nu-i găsiţi, informaţi-vă de la vecini sau rudele lor ca să le aflaţi domiciliul.
Puteţi să vă exercitaţi dreptul şi la noul domiciliu al copilului, dreptul dvs. rămâne nealterat.
Respectarea dreptului dvs. de vizită se poate asigura prin intermediul executorului judecătoresc. Există o procedură bine stabilită pentru asta, primul pas îl face executorul, restul autorităţilor intervin după parcurgerea tuturor etapelor preliminare.
Nu inteleg, din prima liniuta reiese ca dv. va tot duceti sa vedeti copilul si ea nu va permite asta... si din a doua liniuta reiese ca nu prea stiti pe unde umbla copilul dv. si de ce...
Pana la urma, ce inseamna ca mama nu respecta programul? Incercati sa mentineti o legatura cu copilul acela, sa vedeti cum ii merge la scoala, sa il intrebati de materioa preferata? Il sunati? Ati vorbit cu invatatoarea, mergeti la sedinte si serbari?
Exact ce se intampla, de unde ati auzot de plecare, de cand nu ati mai vazut copilul si cum concret nu respecta mama programul asta?