avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme vizitare minor

sunt despartit de fosta sotie de un an jumatate avem un copil minor in varsta de 7ani si 9 luni,eleva in clasa I ,pana acum am vizitat copilul la intelegerea noastra dar de o saptamana refuza sa m-ai accepte sa o vizitez,am fost la scoala pentru a o vizita dar mi sa spus ca a fost mama ei la scoala si le-ar fi comunicat sa nu-i permita sa aibe legaturi cu mine,toate acestea au plecat de la refuzul meu de ai da bani suplimentari fata de pensia alimentara stabilita si introducerea actiunii in justitie pentru program vizitare minor,spuneti-mi daca este corect ca cei de la scoala sa nu-mi permita a avea legaturi cu fiica mea.
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2006
nflorinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 22:28, 11 August 2007
Putintica rabdare ! Odata ce veti avea sentinta in buzunar legalizata ( cea de stabilire legaturi personale cu minorul ) situatia se va simplifica , dar nu este legal sa va interzica cadrele didactice sa va interesati sau sa stati de vorba cu al d.stra copil .Este un proces de divort nu de decadere din drepturile parintesti ! Chiar daca nu ti-ar fi incredintat tie copilul in urma divortului tot aceleasi drepturi si obligatii de tata vei avea cu privire la el .
rabdarea va fi cam lunga ,primul termen va fi pe data de 8 nov. 2006 si va cauta sa lungeasca la maxim procesul, sunt ferm convins de asta.Multumesc pentru raspuns.
Mi se pare cel putin ciudata comportarea celor de la scoala.
Aveti deja un program de vizitare stabilit?
asta e daca nu ati cerut dreptul de legaturi personale cu minora la divort?
asteapta sau mergi sa o vezi cand termina orele
cei de la scoala n-au nici un drept sa-ti interzica sa-ti vezi copilul. E mai bine ca ai introdus actiune pentru stabilirea programului de vizitare. in momentul in care vei avea hotararea, fosta sotie nu va mai avea cum sa te impidice. Daca esti foarte grabit, cere dreptul de vizitare prin ordonanta presedintiala. E ceva mai neobisnuit avand in vedere varsta copiluui si relatiile pe care le-ati avut pana acum cu fosta sotie, dar nu imposibil.

Alte discuții în legătură

Daca am divortat, de ce viata mea trebuie sa depinda de fostul sot??? andreea34 andreea34 Am divortat acum 6 ani, mi-a fost incredintat copilul, pana aici totul bine...dar... el a plecat in strainatate la munca, dupa 4 luni in care nu l-am auzit, ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti cu privire la orele de vizita ion33 ion33 :( Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la orele de vizita a unui minor de doi ani si jumatate. mama copilului (fosta sotie) ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)