avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executor judecatoresc :3 pareri diferite - Nu stiu ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executor judecatoresc :3 pareri diferite - Nu stiu ce sa fac!!!

Buna ziua, iarasi
Am luat legatura cu un executor judecatoresc pentru a rezolva situatia in care ma aflu cu terenul.Eu nu mai sunt capabila sa gandesc logic.Deci, promitentul cumparator nu se prezinta la notariat la termen,cu toate ca a fost notificat (i-am trimis prin posta , cu confirmare de primire, notificarile) iar notarul imi elibereza certificare de fapte cum ca nu s-a realizat vanzarea fiindca nu s-a prezentat cumparatorul.
La cartea funciara mi se spune sa merg mai intai la executorul judecatoresc. Iar executorul imi spune sa repet procedura aceasta descrisa mai sus, cu diferenta ca trimit notificarea prin dansul.Apoi iar merg la notariat sa ma intalnesc cu oamenii acestia.....si apoi sa ma adresez instantei pentru anularea antecontractului si radierea sarcinilor!
Un alt executor spune sa ma duc la Cartea funciara cu ce am,
Ce sa fac si mai ales, cum sa fac?
Este posibil sa fie nevoie sa fac notificarea cumparatorului, inca o data , prin executor judecatoresc, astfel incat sa le dau un alt termen cumparatorilor?
Mi se pare aberant ca din moment ce am acea certificare de la notariat sa mi se ceara sa urmez inca odata procedura, doar pentru ca nu a fost trimisa notificarea prin executor judecatoresc.
Tot executorul mi-a spus ca dupa ce facem acest lucru si notarul ne da certificare , sa mergem sa-i actionam in judecata pe cumparatori, ca altfel nu se reziliaza antecontractul.

Nu mai inteleg nimic, deci NU STIU CE SA FAC!
NU VREAU ALT TERMEN CU ACESTI OAMENI.
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 14:36, 3 Iulie 2010
Dupa opinia mea faceti ce v-a spus cel de al doilea executor.
Am facut ceea ce a spus al doilea executor, dar de la cartea funciara ma trimite la executor.Si uite asa ma invart in jurul cozii, si ma plimb de la unul la altul fara sa rezolv nimic.
din pacate va trebui sa repetati procedura, daca cei de la CF va trimit la executor !!
train in ro si asta ne ocupa tot timpul, nu ?? ;)
Stimata doamna ,
Daca o sa postati si repostati si etc ...acest topic de 10 ori problema dvs va ramane oricum aceeasi.
Eu v-am explicat foarte clar procedura pe care dvs trebuie sa o urmati.
Indiferent ca va face placere sau nu trebuie sa ii citati prin executor judecatoresc altfel cartea funciara nu tine cont de dovada de comunicare a notificarii facuta personal de dvs!
Mergeti la un executor , notificati-i la ce notar doriti dvs sa se prezinte (oricare) , cu ora si data exacte specificate si cu adresa biroului notarului public.
Mergeti apoi la notar , aratati-i notificarea si rugati-l sa scoata extrasul de carte funciara de autentificare la data cand sunt notificati promitentii-cumparatori! Intre timp dvs trebuie sa scoateti certificatul fiscal in vederea vanzarii astfel incat daca se prezinta promitentii cumparatori la notariat dvs sa aveti toate actele care sa demonstreze ca puteti face vanzarea!
Referitor la ceea ce v-a spus cel de-al doilea executor judecatoresc si anume ca obligatoriu trebuie hotarare judecatoreasca credeti-ma ca habar nu are ce spune! Nu este pus la punct cu legislatia privind publicitatea imobiliara.!!!!!
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 245 din 13 aprilie 2009 au fost publicate Ordinul nr. 133 din 26 martie 2009 pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 633/2006 si Ordinul nr. 134 din 26 martie 2009 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 634/2006.
Se introduc noi articole privind radierea notarii antecontractului din cartea funciara. Astfel, radierea acestuia se va putea face din oficiu, la inscrierea contractului incheiat intre aceleasi parti. Daca acesta nu se incheie, radierea notarii antecontractului se poate face cu acordul partilor sau, in lipsa acestuia, in baza unei hotarari judecatoresti irevocabile sau in baza incheierii de certificare de fapte intocmite de notarul public. Antecontractul se va putea radia si dupa trecerea unui termen de 3 ani de la implinirea termenului stabilit pentru incheierea contractului, daca cel in drept nu a cerut notarea litigiului privitor la executarea acestuia.
Eu zic ca scrie foarte clar care sunt conditiile in care se poate radia un anytecontract! Si scrie in limba romana!
SUCCES!
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Multumesc!
Domnule Mihai Grigore, ma gandesc ca devin stresanta cu postarile, dar, citesc ce ma invatati sa fac, ajung in institutia respectiva si mi se spune altceva.Cat timp sunt plimbata de la o usa la alta, va rog sa ma credeti ca este foarte greu pentru mine, (care nu am nici in clin nici in maneca cu acest domeniu) sa mai inteleg ce sa fac.
Intre timp, am sunat iarasi la Cartea Funciara, unde mi-a raspuns o alta persoana decat astazi de dimineata.De data aceasta mi s-a spus ca este mai mult decat suficient tot ce am, asa ca sa ma duc sa depun dosarul pentru radierea sarcinilor. Din aceste motive am tot postat pe forum.
Maine voi merge sa-l depun, si in functie de ce se va intampla, voi merge sau nu la un executor judecatoresc.
Cred ca scrie clar si romaneste in lege, important este cine o citeste, daca o citeste si mai ales sa o inteleaga si sa o aplice corect.
In aceste zile simt pe pielea mea ce inseamna ca toti "incompetentii cu diploma" sa ocupe functii publice.Daca s-ar cunoaste legea, nu s-ar ajunge in astfel de situatii.
Va multumesc pentru ajutor si sper ca urmatoarea postare despre acest subiect sa fie cea in care va spun cum s-a rezolvat problema mea.

Alte discuții în legătură

Articol de lege Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un articol de lege, care sa precizeze exact procedura de notificare.unde este prevazut faptul ca in urma incheierii unui ... (vezi toată discuția)
Ajutor. vanzare/cumparare cu amenintari Gabriela Negrut Gabriela Negrut BUNA SEARA, DIN NOU. Acum cateva seri,va prezentam urmatorul caz: \" Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)