avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executor judecatoresc :3 pareri diferite - Nu stiu ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executor judecatoresc :3 pareri diferite - Nu stiu ce sa fac!!!

Buna ziua, iarasi
Am luat legatura cu un executor judecatoresc pentru a rezolva situatia in care ma aflu cu terenul.Eu nu mai sunt capabila sa gandesc logic.Deci, promitentul cumparator nu se prezinta la notariat la termen,cu toate ca a fost notificat (i-am trimis prin posta , cu confirmare de primire, notificarile) iar notarul imi elibereza certificare de fapte cum ca nu s-a realizat vanzarea fiindca nu s-a prezentat cumparatorul.
La cartea funciara mi se spune sa merg mai intai la executorul judecatoresc. Iar executorul imi spune sa repet procedura aceasta descrisa mai sus, cu diferenta ca trimit notificarea prin dansul.Apoi iar merg la notariat sa ma intalnesc cu oamenii acestia.....si apoi sa ma adresez instantei pentru anularea antecontractului si radierea sarcinilor!
Un alt executor spune sa ma duc la Cartea funciara cu ce am,
Ce sa fac si mai ales, cum sa fac?
Este posibil sa fie nevoie sa fac notificarea cumparatorului, inca o data , prin executor judecatoresc, astfel incat sa le dau un alt termen cumparatorilor?
Mi se pare aberant ca din moment ce am acea certificare de la notariat sa mi se ceara sa urmez inca odata procedura, doar pentru ca nu a fost trimisa notificarea prin executor judecatoresc.
Tot executorul mi-a spus ca dupa ce facem acest lucru si notarul ne da certificare , sa mergem sa-i actionam in judecata pe cumparatori, ca altfel nu se reziliaza antecontractul.

Nu mai inteleg nimic, deci NU STIU CE SA FAC!
NU VREAU ALT TERMEN CU ACESTI OAMENI.
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 14:36, 3 Iulie 2010
MIHAI GRIGORE are din nou dreptate.

Notarul care a eliberat certificarea trebuia sa urmeze procedura legala, care impune notificarea prin executor. Altfel, certificarea lui nu are nicio valoare.

Multumesc dle avocat Bordas pentru sustinere. Din pacate sunt unele persoane care necunoscand prevederile legale in vigoare ii plimba pe oameni aiurea facandu-i sa ajunga efectiv la disperare. De aceea atunci cand postez un mesaj o fac cu toata raspunderea!B-)
Va multumesc pentru ajutor si pentru informatii.Pot sa va spun ca am depus cererea de radiere sarcini la Biroul de Carte funciara, avand la dosar actele care v-am spus si dumneavoastra.Mi-au primit dosarul, iar termenul il am maine pentru raspuns.In functie de raspunsul pe care il voi primi, ma voi adresa, sau nu, executorului judecatoresc.Am vorbit deja cu acesta care a spus ca cea mai buna solutie in cazul meu si ca vom vedea ce este de facut dupa ce voi primi un raspuns de la Biroul de Carte Funciara.
Oricum, ma bucur ca nu trebuie sa ma duc in instanta.
Sper sa revin maine cu o postare, in cvare sa va spun ca cererea mea a fost acceptata.
Va multumesc pentru ajutor si o zi buna.
felicitari ,tarziuinsa =D>=D>=D>=D>
Radierea se poate face : - prin acordul partilor, pe baza unei hotarari judecatoresti, incheiere de certificare de fapte, la implinirea termenului de 3 ani trecuti de la data stabilita in vederea inch. contractului.
Cu privire la citarea celor in cauza , aceasta vi realizata numai prin intermediul executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol de lege Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un articol de lege, care sa precizeze exact procedura de notificare.unde este prevazut faptul ca in urma incheierii unui ... (vezi toată discuția)
Ajutor. vanzare/cumparare cu amenintari Gabriela Negrut Gabriela Negrut BUNA SEARA, DIN NOU. Acum cateva seri,va prezentam urmatorul caz: \" Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)