avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnatura bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnatura bilant

Buna ziua,

La o firma am observat ca la bilantul anului 31.12.2013 a fost semnat de aceeasi persoana care era administrator si director economic. Din cautarile mele pe diverse site-uri am observat urmatorul paragraf:

"Este complet gresit, pentru ca Administratorul nu are voie sa semneze si intr-o parte si in alta, pentru ca ar fi in incompatibilitate de functii. Nu poate sa intocmeasca un bilant si in acelasi timp sa si aprobe bilantul contabil."

Acum nu stiu exact a fost vreodata vreo lege care permitea acest lucru?
Daca nu cum se poate remedia situatia?

Mentionez ca actionarii sunt persoane care nu stiau aceste aspect avand incredere deplina in persoana care era administrator si director economic in aceea perioada.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:51, 2 Noiembrie 2015
Vă recomand să solicitați o opinie independentă, fie membru CECCAR pt certificare situații financiare, fie CAFR - audit sau revizuire.

Scces!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant alina_cecar alina_cecar Sunt expert contabil activ si actionar majoritar la o microintreprindere al carei cod CAEN nu are legatura cu activitatea de expertiza contabila. As putea ... (vezi toată discuția)
Firma de contabilitate fifi58 fifi58 pentru deschiderea unei firme de contabilitate , este necesar ca administratorul firmei sa fie membru CECCAR ?? dar pentru PFA ?? (vezi toată discuția)
Bilant- semnatura anairam_unid anairam_unid Bilantul trebuie neaparat semnat de un membru ceccar? (vezi toată discuția)