avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de voluntariat

Un srl care desfasoara activitate de asistenta spitaliceasca si doreste sa faca contracte de voluntariat cu studentii.....poate face oricate doreste sau exista o limita???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 29 Octombrie 2015
Buna ziua,
Nu poate incheia astfel de contracte.
Conf art 3 Lg 74/2014 lit. "c) organizaţia-gazdă este persoana juridică de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ, care organizează şi administrează activităţi de voluntariat;
  d) contractul de voluntariat reprezintă convenţia încheiată între un voluntar şi organizaţia-gazdă, în temeiul căreia prima parte se obligă să presteze o activitate de interes public, fără a fi remunerată, iar cea de-a doua se obligă să ofere o activitate adecvată solicitării sau pregătirii voluntarului;"
Studentii respectivi pot face practica la acea societate.

Lege nr. 258 din 19/07/2007 privind practica elevilor şi studenţilor
....
Art. 4. - (1) Practica elevilor şi studenţilor se organizează şi se desfăşoară pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei convenţii, după caz, încheiată între organizator şi partenerul de practică.

(2) Unităţile şi instituţiile de învăţământ pot fi organizatoare de practică atât pentru elevii şi studenţii proprii, cât şi pentru cei care provin de la alte unităţi şi instituţii de învăţământ.

Art. 5. - Activitatea de practică se poate desfăşura cu program săptămânal sau cumulat, la sfârşit de semestru sau de an de studii, în conformitate cu planul de învăţământ.

Art. 6. - Practica se desfăşoară pe baza unei/unui programe analitice/portofoliu de practică, întocmită/întocmit de instituţia de învăţământ a practicantului.
......

In speta, trebuie sa aveti :
- contractul de colaborare cu institutia de invatamant , incheiat in acest sens
- tabel cu numele studentilor care vor efectua practica in cadrul societatii dvs
- programul in care se va desfasura activitatea de practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract practica neplatita student arhitect Lauracotoban Lauracotoban Buna ziua, Sunt studenta in anul 5 la Arhitectura si realizez proiecte de arhitectura pentru un Arhitect Conductor. As vrea sa fac un contract de practica ... (vezi toată discuția)
Perioada de practica studenti ORIONIMPEX ORIONIMPEX Ma intereseaza ce documente trebuie sa am la firma in cazul in care am un student aflat in perioada de practica ,are adeverinta de la facultate in acest ... (vezi toată discuția)
Practica studenti rak0770 rak0770 Buna ziua! Imi puteti spune daca putem primi studenti in practica (fara contract) si apoi sa le eliberam o adeverinta? Este legal? (vezi toată discuția)