avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA - Blocare Dosar pentru Contestatie PV ??? se ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA - Blocare Dosar pentru Contestatie PV ??? se poate?

Buna ziua. In urma cu aprox 10 zile, am fost lovit de o cucoana. Eu in loc sa virez la drapta am virat la stanga am patruns pe un drum prioritar in ideea de a intra intr-o strada laturalnica. De acolo-cucoana avea oblig la drepta , Stop si trecere. Eu mai aveam 1m max si treceam iar ea a intrat in mine. Mi-am recunoscut partea mea de vina (nerespectarea semnului- atat), ea nu..ca eu st de vina 100%. Pana la uram A SUNAT la 112, a venit rutiera, deplasare la sectie. Acolo sa demonstrat ca EA nu a oprit la stop..ceea ce sa intamplat, si a ramas fara permin 3 luni si amneda. Eu doar amenda-semnul a fost incalcat. A refuzat semnarea PV si a facut contestatie. Eu am fost pus ca martor si am primit dovada de reparatie si asigurarea cucoanei sa ma duc la RCA sa mi repar masina. AM deschis dosar, am dus masina in service, mi sa facut de catre firma a 2 fisa de constatare si acum cei de la service astp confirmarea pt a incepe reapratia masinii. DAR intre timp...cucoana a facut o scrisoare catre RCA-GROUPAMA sa imi blocheze dosarul de reparatie pt ca a facut contestatie la PV , asta pana cand instanta da verdictul final!!!
ESTE POSIBIL ASA CEVA??? - eu am masina in service si nu ma pot folosi de ea :OX-(
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 10:44, 6 Noiembrie 2015
In cazul in care exista PV de la politie din care rezulta ca nu ati fost vinovat de accident, asiguratorul RCA al vinovatului, trebuie sa de-a curs dosarului de dauna.

Daca se achita dosarul de dauna si ulterior se demonstreaza (in instanta) contrariul, veti fi obligat sa restituiti despagubirea achitata.

O zi buna,
inca nu sa achitat dosarul de dauna. Acum masina mea este in service, sa facut reconstatarea si a fost trimisa catre inspectorul de daune care trb sa dea una verde reparatiei...DAR..intre timp cucoana a facut plangere la PV si se astp raspunsul instantei care va dura...banuiesc...cred ca este un pic anormal ca trb sa stau pe drp cu masina in service ..pana instanta hot vinovatul ...
P.S am vazut ca in instanta a cerut anularea PV...daca castiga in instanta...va trb sa imi repar masina pe carca mea banuiesc? sau cum se procedeaza?
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
foox, utilizator
în instanță aveți ocazia să vă apărați, să cereți expertiză, etc.
Dacă în final rezultă că sunteți vinovat, nu vă salvează de costurile reparației decât o asigurare facultativă CASCO, pe care nu cred că o aveți.

Succes!
Buna ziua,

In ceeace priveste contestarea PV in instanta, depinde ce s-a contestat: masura de ridicare a permisului sau/ si vinovatia.

Cadrul legal in care despagubirea este stabilita de instanta se refera si la cazul in care nu se pot trage concluzii cu privire la persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului, la cauzele şi împrejurările producerii accidentului, precum şi la cuantumul prejudiciilor produse.

Referitor la plata dosarului de dauna, asiguratorul poate sa-si de-a acceptul de intrare in reparatie intr-un service agreeat, ceeace inseamna ca dupa reparatie va acorda si accept de plata, sau nu va da acest acord (avand cunostinta de cererea de anulare a PV).

Asta nu va impiedica sa efectuati reparatia in orice service doriti si apoi sa formulati cerere de despagubire, dupa ce ati achitat reparatiile.

Exista si posibilitatea solicitarii despagubirilor in regie proprie in baza deviz eliberat de un service (pe baza constatarii asiguratorului), care se poate depune odata cu cererea de despagubire si sa solicitati un raspuns de la asigurator in acest sens.

Intrucat in Normele RCA nu se prevede in mod expres ce se intampla cand se contesta in instanta PV de la Politie (fara dosar penal), asiguratorul poate lua o decizie in acest sens de a achita despagubirea, cu conditia ca persoana pagubita sa-si ia angajament scris prin care se obliga sa restituie de indata, partial sau total, despagubirea primita, in functie de hotararea instantei in ceea ce priveste vinovatia.

Asiguratorul, poate solutiona cererea dumneavoastra intr-un comitet de analiza si in functie de documentele depuse/ dinamica accidentului sa decida in aces sens.

Poate sa fie sau sa nu fie de acord cu plata despagubiri (considera ca exista motive intemeiate de anulare a PV de la Politie, de schimbare a vinovatiei/ sau culpa comuna) decat dupa solutionarea cererii din instanta, iar in acest caz puteti efectua reparatii/ ridica autovehiculul din service prin plata de catre dvs..

Intradevar, din aceste motive este recomandat sa aveti si polita de asigurare CASCO: asiguratorul CASCO achita dauna si recupereaza ulterior de la asiguratorul RCA.

O zi buna,

www.asigurariag.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, daune, expertiza tehnica alina75 alina75 buna ziua! Vă rog mult daca ma puteţi ajuta. Sotul meu a fost implicat într-un accident fără victime. Doamna avea STOP, zice că s-a asigurat,dar a ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal accident auto GEOPOPA GEOPOPA Buna ziua, Am fost implicata intr-un accident auto in data de 21.02.2012. Soferul care conducea celalalt autoturism a fost gasit vinovat la politie si i-a fost ... (vezi toată discuția)