Buna ziua,
Am auzit diferite discutii despre o prevedere europeana conform careia un furnizor de apa rece sau caldura nu poate intrerupe furnizarea acestora catre imobilele in care 50%+1 sau mai multi locatari sunt buni-platnici. Aceasta prevedere ar trebui sa existe, de asemenea, si in contractele din Romania.
Intrebarea mea: exista o asemenea prevedere? Si daca da, imi poate indica cineva unde pot gasi prevederea respectiva?
Va multumesc!
In Romania exista 2 feluri de contracte
Unul este cel incheiat intre persoane juridice furnizor si asociatia de proprietari
Furnizorul prin contract stipuleaza dreptul in favoarea sa de sistare furnizare utilitati in cazul acumularii de debite de catre beneficiar=asociatia de proprietari
Alt contract este cel incheiat direct intre furnizor si proprietar
Si in acest contract ,este prevazut dreptul in favoarea furnizorului de utilitati sa sisteze provizoriu furnizarea utilitatilor pana la recuperarea integrala debit in evidenta
Multumesc pentru raspuns.
Da, stiam de contractul intre furnizor si asociatie, prin care furnizorul poate sista utilitatile pana la incasarea datoriilor.
Dar ati auzit totusi de ceva asemanator cu titlul post-ului?
Exista vreo lege sau altceva care sa oblige la furnizarea utilitatilor pentru o majoritate bun-platnica?
In conditiile in care exista contract incheiat intre persoane juridice,pe furnizor nu il intereseaza situatia rau platnicilor din asociatia de proprietari
Este responsabilitatea asociatiei de proprietari,in temeiul disp L nr 230/2007 art 50 sa desfasoare demersuri pentru recuperare sume cu titlu de restanta