avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... renuntare la proces de catre reclamant,cum pot cere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

renuntare la proces de catre reclamant,cum pot cere cheltuieli judecata ?

buna dimineata , am fost dat in judecata , in 2008 , pentru anulare partiala de titlu de proprietate, si eliberarea altui titlu ,cu alte vecinatati ,(eu sa nu apar pe noul titlu ca vecin cu reclamantul ),iar dupa 7 ani de judecata ( perioada in care reclamantul, a mai deschis un proces , in care am fost acuzat de fals si uz de fals ,pentru acest titlu , proces terminat cu NUP ) in jur de de 40 termene , la ultimul termen, reclamantul , a RENUNTAT, la actiune de anulare ,a TP.
Mentionez faptul ca pentru acest proces nu am avut avocat , ci reprezentandu ma singur.
Am termen final la sfarsitul lunii, si as vrea sa stiu cam cam ce am de facut.
- trebuie sa depun concluziile finale ?
- pot cere cheltuieli de judecata , daca nu am avut avocat ?
- pot cere daune pentru cei 7 ani de proces? s au trebuie sa deschid proces separat ?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:09, 3 Noiembrie 2015
buna dimineata , am fost dat in judecata , in 2008 , pentru anulare partiala de titlu de proprietate, si eliberarea altui titlu ,cu alte vecinatati ,(eu sa nu apar pe noul titlu ca vecin cu reclamantul ),iar dupa 7 ani de judecata ( perioada in care reclamantul, a mai deschis un proces , in care am fost acuzat de fals si uz de fals ,pentru acest titlu , proces terminat cu NUP ) in jur de de 40 termene , la ultimul termen, reclamantul , a RENUNTAT, la actiune de anulare ,a TP.
Mentionez faptul ca pentru acest proces nu am avut avocat , ci reprezentandu ma singur.
Am termen final la sfarsitul lunii, si as vrea sa stiu cam cam ce am de facut.
- trebuie sa depun concluziile finale ?
- pot cere cheltuieli de judecata , daca nu am avut avocat ?
- pot cere daune pentru cei 7 ani de proces? s au trebuie sa deschid proces separat ?
-exista limite de suma de bani care pot fi cerute la cheltuieli si daune?
- la cheltuielile de judecata trebuie depuse chitante ,cu cheltuielile ?

Va multumesc

Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2015
radu16, utilizator
Puteti depune concluzii scrise,puteti cere cheltuieli judecata numai ptr.taxa judidiciara timbru, daca ati platit o astfel de taxa.Daune puteti cere printr-o actiune separata dar, veti timbra la valoarea pretentiilor,nu exista o limita ptr.daune sau cheltuieli de judecata dar, trebuie sa depuneti acte justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt, inselaciune si distrugere trask_d trask_d Buna ziua Situatia e in felul urmator Am locuit in chirie 1 an de zile am avut contract pe 2 ani pe care propietarul nu la inregistrat la fisc. La un ... (vezi toată discuția)
Pot primi cheltuieli de judecata pentru ca-mi redactez singur? justice123 justice123 Timpul meu nu este mai putin pretios decat al unui avocat. Teoretic ar trebui sa pot beneficia la aprecierea instantei de un \"onorariu\" pentru timpul pierdut ... (vezi toată discuția)
Pot chema in judecata cu rezerva de a cere daunele pe cale separata? eusaisapte eusaisapte Am observat cazuri in care s-au formulat chemari in judecata in care daunele materiale, sau morale dupa caz, s-au cerut cu rezerva de a le cere pe cale ... (vezi toată discuția)