avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... pot primi cheltuieli de judecata pentru ca-mi redactez ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

pot primi cheltuieli de judecata pentru ca-mi redactez singur?

Timpul meu nu este mai putin pretios decat al unui avocat. Teoretic ar trebui sa pot beneficia la aprecierea instantei de un "onorariu" pentru timpul pierdut redactandu-mi, sustinandu-mi si reprezentandu-ma in procesul in care sunt reclamant, sau mai exact, reclamant-parat fiindca sunt la intampinarea la recursul paratei.

Ce se intampla in practica, exista legislatie ce prevede acest lucru sau trebuie intr-o eventualitate sa cer aceste daune ca daune morale sau in baza Codului Civil art. 998 si 999?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 10:08, 20 August 2011
S-ar putea solicita, bunaoara, salariul ce vi s-ar fi cuvenit pentru ziua cand v-ati deplasat la instanta si pe care nu l-ati incasat de la locul de munca. De ce? Pentru ca ar putea fi DOVEDIT.

(art 275 c.p.c - Judecatorii nu pot micsora ...orice alte cheltuieli pe care partea care a castigat va dovedi ca LE-A FACUT).

Dar daca cereti sa aprecieze instanta valoarea timpului "pierdut" cu redactarea intampinarii, ma tem ca ... (iertati exprimarea improprie, dar sugetiva) ar gandi cam asa: In raport cu ce? Cu valoarea timpului pe care l-ar fi pierdut scarpinandu-se? Caci daca ati fi facut parte din categoria celor pentru care "timpul inseamna bani", atunci ati fi stiut si faptul ca avocatul ECONOMISESTE timpul dvs., nu-l risipeste.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
romascanu, moderator
Bine, daca stiti sa editati, stiu si eu :))

Am sa cer drept daune morale timpul pierdut cu judecata, fiindca oricum e la aprecierea instantei. Facerea dovezii este evidenta, indiferent ca ai scris-o tu sau un avocat si pretinzi ca ai scris-o tu (si acesta e un dubiu) si nu depui chitanta la dosar dar ceri daune morale pentru acest efort , pe cineva a costat timp si energie.

Credeti ca ar trebui sa dau si o declaratie sub penalitatea infractiunii de fals in declaratii ca mi-am redactat singur intampinarea pentru asta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
justice123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati litigiu de munca justice123 justice123 Nu prea stiu ce se intampla. Desi legea prevede ca paratii (eu am reclamat) trebuie sa faca probele eu am adus probele oricum, si reclamatii nimic (pentru ca ... (vezi toată discuția)
Reconventionala inclusa in intampinare (?) / daune morale pentru acuzatia mincinoasa integrity integrity In \" intampinarea\" depusa de angajator,la chemarea in judecata a acestuia pentru drepturi salariale, angajatorul descrie o paguba produsa de salariat in ... (vezi toată discuția)
Despagubiri dupa divort bogdan49 bogdan49 In cadrul unui proces de divort reclamantul depune inscrisuri prin care demonstreaza ca este despartit in fapt si in drept de peste 6 ani. Potrivit N.C.P.C va ... (vezi toată discuția)