avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac solutie parchet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac solutie parchet

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: nu am reusit sa ma lamuresc privind caile de atac ale unei solutii date de parchet intr-o cauza penala in care sunt parte vatamata. Mai exact, am facut o plangere penala care a fost cercetata de politie cu propunere de clasare catre Parchet, am contestat solutia data, inaintand contestatia catre Prim procurorul Parchetului si am primit un raspuns de validare a solutiei de clasare. Mai exista si o alta cale de atac si care ar fi aceea?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:11, 4 Noiembrie 2015
ART. 340 c.p.p.
Plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată
(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
Multumesc pentru raspuns. Prin urmare, daca plangerea impotriva solutiei de clasare a fost respinsa de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, pot face plangere la judecatorul de camera preliminara de la Judecatoria Craiova?
Cu condiția să aveți calitatea de persoană vătămată sau a cărei interese legitime au fost încălcate prin rezoluția respectivă.
Pe scurt, trebuie să aveți calitate procesuală și nu doar calitate de eventual, denunțător care a formulat plângerea respectivă. Trebuie să probați faptul că d-voastră și interesul d-voastră , a fost prejudiciat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată sau urgentarea soluționării plângerii? Annddrei Annddrei Am făcut plângere în calitate de persoană vătămată împotriva măsurilor și actelor de neurmărire penală ( art. 336 și urmarea C.p.p. ) ale ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare nicolaehaj nicolaehaj Buna, In urma cu cateva zile am depus o plangere impotriva solutiei de clasare in cadru unui dosar administrat de parchetul de pe langa judecatorie respectiv ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns de catre procuror la plangerea impotriva ordonantei de clasare sanda2s sanda2s Buna ziua, Intr-un dosar penal partea vatamata a fost depusa plangere impotriva ordonantei de clasare in termenul legal de 20 de zile. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)