avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SUNT OBLIGAT SA PLATESC IMPOZIT LA SALARIUL ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SUNT OBLIGAT SA PLATESC IMPOZIT LA SALARIUL ADMINISTRATORULUI DE BLOC

Incepand de luna acesta am constatat cu indignare ca administatora de la asoc. scarii a mai adaugat un 7.15lei de apartament ,in conditiile in care sunt 36 apartamente pe scara,contributii la stat,afirmand faptul ca ea nu este obligata sa plateasca din salariul dumneaei impozitul pe venit.Pe apartament noi platim lunar 10 lei pt salariul administratorului . As vrea un raspuns concret. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:29, 6 Noiembrie 2015
Daca persoana respectiva este angajata, trebuie sa fie cu CIM; deci blocul devine angajator si plateste impozitele care ii revin.
Din cate am inteles, dvs. la asociatie, administratorul nu esrte angajat cu CIM, altfel nu se punea problema discutiei de fata.
Comitetul executiv angajajeaza cu CIM administratorul, acesta negociaza un salariu net, asfel incat in salariul brut va fi inclus si impozitul.
Dvs. la serviciu cum procedati? Va intreaba cineva daca vreti sau nu vreti sa va achitati contributiile la stat? De fapt cine este statul acesta si ce vrea el de asupreste bietii salariati? V-ati intrebat vreodata acest lucru? Unde traiti?
Cred ca initiatorul topicului se refera la impozitele ce revin angajatului si nu angajatorului. Ma intreb cum inregistreaza banii aferenti incasati..
exact , ma intereseaza daca noi, locatarii, avem obligatia ca pe langa salariul pe care il dam sa i mai platim si impozitul,pentru ca in acest caz am senzatia ca este cam mult
ar trebui sa i dam de apartament 18 lei ,inmultit cu 36 de apartamente...
Toate costurile salariale se repartizeaza pe lista de plata in functie de cota parte indiviza de proprietate, adica proportional cu suprafata utila a fiecarui apartament si nu egal pe fiecare apartament.
Costurile salariale cuprind salariul brut si partea de contributii sociale suportate de angajator adica de asociatie. Angajatul (administratorul) va primi "in mana" acel "rest de plata", rezulatat dupa retinerea contributiilor si impozitului, iar asociatia va plati la ANAF toate contributiile si impozitul. Administratorul (angajatul) nu trebuie sa plateasca personal nimic la stat pentru ca de aceasta se ingrijeste angajatorul (asociatia) asa cum prevede legislatia.

Alte discuții în legătură

Salariul din c.i.m colipici colipici Buna ziua! am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Dilema - contributii salariu administrator mira55 mira55 Asociatia de proprietari a pierdut litigiul cu administratorul si acesta ne-a executat silit cu suma neta de 10 000 lei, contravaloarea salariului net pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu administrator gepop gepop daca as fi administratorul as de proprietari al blocului in care locuiesc, trebuie sa ma pun si pe mine la plata administratorului? la noi se stabileste o suma ... (vezi toată discuția)