avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SUNT OBLIGAT SA PLATESC IMPOZIT LA SALARIUL ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SUNT OBLIGAT SA PLATESC IMPOZIT LA SALARIUL ADMINISTRATORULUI DE BLOC

Incepand de luna acesta am constatat cu indignare ca administatora de la asoc. scarii a mai adaugat un 7.15lei de apartament ,in conditiile in care sunt 36 apartamente pe scara,contributii la stat,afirmand faptul ca ea nu este obligata sa plateasca din salariul dumneaei impozitul pe venit.Pe apartament noi platim lunar 10 lei pt salariul administratorului . As vrea un raspuns concret. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:29, 6 Noiembrie 2015
@adriantot - administratorul 'a mai adaugat un 7.15lei ' . Logic, si pana la acel moment administratorul vira taxele catre stat. Prin adaugarea unei noi sume, practic si-a marit salariul mascand acest lucru sub pretextul platii unor taxe.As zice ca nu prea e in regula. Parerea mea ...
Poate sa fie in regula sau nu acum. Dar poate nu a fost in regula pana acum si abia acum va fi. De exemplu, daca administartorul nu a avut pana acum CIM si era platit, cu acordul presedintelui, fara a raporta venitul la finante si fara ca aceste venituri sa fie fiscalizate. Acum o fi aflat ca amenzile sunt mari, ca e riscul mult prea mare pentru salariat dar mai ales pentru angajator si poate ca s-a stabilit impreuna cu presedintele sau/si cenzorul sa se intre in legalitate.
Poate! Asteptam amanunte.
@ninusca_08
Daca administratorul are un salariu de 410 lei net darile catre stat sunt diferenta pana la 648 lei(18*36)
@adriantot are dreptate.
Pana acum plateau 10 lei / ap suma neta, cat lua in mana. Venitul era nefiscalizat, adica nu se platea nicio taxa la ANAF, adica se lucra la negru total sau partial.
Acum s-o fi speriat si asociatia face CIM si declaratie la ANAF, ceea ce presupune costuri in plus pe care, evident trebuie sa le suporte angajatorul ca sa se pastreze acelasi salariu net dat administratorului ca si in trecut.

Cresterea, proportional, inseamna fix aceste dari catre stat prin fiscalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul din c.i.m colipici colipici Buna ziua! am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Dilema - contributii salariu administrator mira55 mira55 Asociatia de proprietari a pierdut litigiul cu administratorul si acesta ne-a executat silit cu suma neta de 10 000 lei, contravaloarea salariului net pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu administrator gepop gepop daca as fi administratorul as de proprietari al blocului in care locuiesc, trebuie sa ma pun si pe mine la plata administratorului? la noi se stabileste o suma ... (vezi toată discuția)