avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Greseala casier supermarket, amenintare cu dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Greseala casier supermarket, amenintare cu dosar penal

Buna am si eu o rugaminte si daca poate sa imi raspunda cnv as fii foarte recunoscatoare. nu ma avut treaba cu politia pana acum sau ceva de genul...am lucrat ca part time intr-un super market ca si casiera..nu am facut treining sau ceva de genul ,iar intr-o zii mi-a venit un domn la casa cu 12 sticle de o sampanie scumpa iar eu am vrut sa le scanez pe fiecare in parte (acele sticle erau in cos)iar dl de la pasa trebuia sa vina sa dez alarmele si mi-a spus ca nu le ia pe fiecare in parte si ca duce tot cosul...si mi-a spus sa iau o sticla si sa bat 12x iar eu am facut acest lucru iar pt ca nu am fost in cunostiinta de cauza nu am batut x si am batut doar 12 iar casa bn inteles ca a scanat doar una...si restul de cumparaturi care mai erau... domnul a platitt cu cardul iar paza l-a lasat sa plece. acum cei de la acel magazin ma scott vinovata chiar daca nu aaveam experienta(am fost informata ca acel magazin plateste pt tine prima luna daca iesi lipsa in casa de marcat,eu nu am iesit lipsa in casa de marcat ca banii i-am incasat corect pentru o sticla si celelalte cumparaturi..eu aveam doar 2 sapt in acel mag) si ma obliga sa platesc aceea suma...fiind de 25 de milioane...tot imi dau tel in fiecare zii(4 zile)si ma ameninta ca daca nu platesc suma..ma v-a duce la politie sa imi faca plangere penala. este posibil asa? sa imi faca plangere penala ? afeceaza cazierul meu? va multumesc!:O
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
DincaClaudia99, utilizator
Pentru a se atrage răspunderea penală este nevoie de dovedirea unei intenții de fraudare a magazinului. Din câte spuneți este vorba despre o neglijență nu de o faptă de natură penală.
da,dar cei de la acel magazin tot ma ameninta ca daca nu le dau banii imi vor face plangere penala. s-a dovedit ca nu am vrut sa fur sau ceva de genul pt ca aceea a fost o comanda pt un patron care are un club in Bucuresti. ma intereseaza daca se poate ajunge la politie si daca imi afecteaza cazierul. va multumesc mul!

in magazin nu se tin mai multe sticle de acel gen,decat una,iar acel patron a sunat pt acea comnda de 12...a venitt la casa de marcat si mai departe v-am spus mai sus..
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
Gabriela Mihai, Avocat
Este doar o incercare de intimidare pt a recupera banii de la dvs,nu este vb de o fapta penala,pt a va,,afecta ''cazierul tb sa fiti condamnata de o instanta in urma unui proces,in cazul dvs nu poate fi vorba de asa ceva,
avnic a scris:

Este doar o incercare de intimidare pt a recupera banii de la dvs,nu este vb de o fapta penala,pt a va,,afecta ''cazierul tb sa fiti condamnata de o instanta in urma unui proces,in cazul dvs nu poate fi vorba de asa ceva,

Așa cred și eu, vor să vă intimideze pentru a recupera banii fără alte complicații și dovezi suplimentare pe care ar trebui să le facă.
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Functionar public, sau nu - administratorii de asociatii de proprietari elenamarta elenamarta In Codul penal, la art.175 (c), este prevazut, citez: (2) - De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care ... (vezi toată discuția)
Furt sau gestiune frauduloasa? vldstf vldstf Un sofer de tir, angajat la o societate comerciala privata, scoate o cantitate de motorina din rezervorul autovehiculului pe care il are in primire si o da cu ... (vezi toată discuția)
De la evaziune la delapidare toaderoana toaderoana Va rog sa-mi ziceti si mie daca o persoana poate fi trecut de la evaziune la delapidare desi nu e functionar public. (vezi toată discuția)