avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Autofactura
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Autofactura

Am si eu urmatoarea speta: vreau sa achitionez un utilaj din Bulgaria, valoare totala 60000 euro. Mi s-a facut o factura proforma de avans in valoare de 20000 de euro pe care am achitat-o pe 30.10.2015. Conform contractului pe care l-am facut cu ei, se stipuleaza faptul ca utilajul se va livra in luna noiembrie. Intrebarea mea este : in situatia in care transportul nu va ajunge in termen de 15 zile de la achitarea avansului, eu trebuie sa fac autofactura? Daca da, ce anume autofacturez, avansul in valoare de 20.000 euro, sau valoarea integrala a utilajului? Va multumesc frumos pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:47, 6 Noiembrie 2015
Avansul dar nu va grabiti. Asteptati factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans achizitie intracomunitara pe baza de factura proforma-decl.390 ContSters86219 ContSters86219 Intrebare: Un furnizor din Uniunea Europeana (Germania) nu livreaza un utilaj agricol comandat, decat in conditiile achitarii unui avans (in cazul nostru 10% ... (vezi toată discuția)
Avans aic factura proforma mirelanicola.72 mirelanicola.72 In data de 29.09 o sc achita unei sc din Ungaria (ambele sc inregistrate in ROI) un avans, conform unei facturi proforma, de 2980 euro. La data de 17.10, sc ... (vezi toată discuția)
Factura proforma intracomunitara triscaucarmen triscaucarmen As vrea sa stiu daca, o factura proforma intracomunitara de achitare a unui avans pentru un utilaj, se declara in declaratia 390?Precizez ca este factura ... (vezi toată discuția)