Buna ziua,
Am depus spre preschimbare un permis de conducere, eliberat in Italia, cu 45 zile inaintea expirarii lui. Ma aflu in situatia in care imi expira si cea de a doua dovada eliberata pentru doar 14 zile (prima a fost pt 30 zile) care coincide cu data expirarii permisului. Mi s-a spus ca nu voi mai primi o alta dovada. Asta nu contravine prevederilor Ordin MAI 163/2011 modif prin Ordin 149/2014, art.7, al (5) conform caruia daca verificarile prevazute la art 6, al(3), respectiv verificarea autenticitatii la statul care a eliberat permisul, dureaza mai mult decat perioada de valabilitate a dovezii, se elibereaza o alta dovada pentru inca 30 zile... si procedura se repeta pana la eliberarea noului permis? Aici la art 7 (5) nu se mai pomeneste nimic de dovezi eliberate in limita perioadei de valabilitate a permisului inaintat spre preschimbare.
Ca sa nu mai vorbesc ca mi se pare o aberatie verificarea asta.... adica circuli pe drumurile publice cu un permis pentru care nimeni nu-si pune problema daca este autentic sau nu,la verif de rutina, acest interes starnindu-se abia la data preschimbarii lui. Cu atat mai mult cu cat initial permisul a fost obtinut in Romania, preschimbat in Italia IN DOAR 3 ZILE, si acum chinui o preschimbare care depaseste 45 ZILE....