avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Organe de control la petrecere privata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Organe de control la petrecere privata

In cazul unei petreceri private, organizate de o persoana intr-un local, ce organe de control au dreptul sa intre si care nu?Gen control sanitar-veterinar, primarie, pompieri, garda, etc. In ce fel protejeaza legea astfel de evenimente private?
Cel mai recent răspuns: BraveHeart , utilizator 19:56, 11 Noiembrie 2015
Toti pe care i-ati insirat si poate si altii. Dar controlul vine pentru detinatorul spatiului si atat. Dumneavoastra sa aveti documentul prin care sa dovediti ca ati inchiriat spatiul respectiv pentru cateva ore si in rest, nu aveti ce griji sa va faceti.
Chiar daca spatiul este rezervat in exclusivitate pentru petrecerea privata?Intelesesem ca in astfle de situatii, legea protejeaza cumva in egala masura intimitatea si caracterul privat al persoanei care are petrecerea si totodata pe agentul economic.
Daca ar veni un astfel de control, se strica toata petrecerea, angajatii localului se ocupa de organe, acte, etc....Deci influenteaza si beneficiarul.
Sa inteleg ca astfel de prevederi au existat si nu mai exista sau acolo unde personalul unui restaurant sa zicem, nu lasa organele de control sa intre pe motiv de petrecere privata( am vazut la televizor ceva de genul asta) este un abuz al agentului economic?
Multumesc
Buna seara,
Organele de control au acces liber si neingradit in orice sediu sau punct de lucru al unui agent economic, fie ca vorbim de un spatiu comercial, de productie sau de birouri.
Insa trebuie sa retineti ca, de regula, activitatea de control nu trebuie sa impiedice desfasurarea normala a activitatii a agentului economic. Sunt exceptii de la regula, prevazute in fiecare lege speciala care reglementeaza acivitatea fiecarui organ de control.
In cazul mentionat de dvs, organele de control pot efectua verificarea la fata locului, agentul economic fiind obligat sa asigure atat desfasurarea activ economice cat si sa prezinte actele solicitate de inspectori.
Pastrarea confidentialitatii de catre inspectori cu privire la informatiile pe care le obtin in control este o obligatie prevazuta in legislatie.
Cei care nu lasa organele de controlsa-si indeplineasca activitatea, fara a avea o justificare legala, risca sanctiuni contraventionale sau chiar penale.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2015
Florin Cioca, Consilier juridic
...in masura in care doriti, desigur, nu vreti sa povestiti si ce s-a intamplat de fapt ?
Nici eu, nici multi alti cititori nu suntem de specialitate, dar poate vine un amator cu o parere geniala...
Parerea mea
Cum zice cineva mai sus, in lege se spune: agentul economic fiind obligat sa asigure atat desfasurarea activ economice cat si sa prezinte actele solicitate de inspectori. Problema se pune ca in anumite situatii nu se pot desfasura amandoua din motive simple - lipsa oameni - sunt sau la una sau la alta. Caz concret eu sunt singur in firma, sunt pe teren la client si de la fisc primesc telefon ca vor sa vina in control. Clientul primeaza si ca atare refuz fiscul. Fiind firma cu un om nu am timp 2-3 zile sa stau cu cei de la fisc si nici nu ar putea sa stea singuri in sediu care este un apartament personal. E un caz concret nesolutionat pentru ca pana la urma au uitat. Legea e complet pe dinafara.

Alte discuții în legătură

Spațiu privat ong? Adrian173 Adrian173 Buna ziua. Suntem o asociație cu 20 de membrii. Avem un sediu secundar unde ne întâlnim la o cafea si la discuții. Unii fumează, unii nu. Unii beau suc, ... (vezi toată discuția)
Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Sonorizarea la evenimente private si drepturile de autor jonelsorel jonelsorel Buna ziua. Am si eu o nelamurire, si cu ajutorul dumeavoastra sper sa mi-o clarific. As vrea sa incep sa ma ocup de sonorizari pentru diverse evenimente ... (vezi toată discuția)