As vrea sa stiu daca pot da scutiri ca psiholog. Lucrez cu copii, la un moment dat am dat una si a fost in regula, dar nu stiu ce reglementare exista sau pe unde sa caut.
Potrivit art. 113, alin. 4 din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/2014, actele pe baza cărora se face motivarea absențelor sunt: adeverință eliberată de medicul cabinetului școlar, de medicul de familie sau medicul de specialitate, adeverință sau certificat medical eliberat de
unitatea sanitară în cazul în care elevul a fost internat, cererea scrisă a părintelui, tutorului sau susținătorului legal al elevului, adresată învățătorului/institutorului/profesorului pentru învățământul primar/profesorului diriginte al clasei. Numărul absențelor care pot fi motivate, fără documente medicale, doar pe baza cererilor părinților, tutorilor sau susținătorilor legali, nu poate depăși 3 zile pe semestru, iar cererile respective trebuie avizate de către directorul unității de învățământ. Toate adeverințele medicale trebuie să aibă viza cabinetului, care are în evidență fișele medicale/cametele de sănătate ale elevilor.
Cum nu puteți elibera adeverințe medicale, în mod normal nu ar trebui să fie acceptate. O soluție ar fi ca în baza adeverinței/recomandărilor dvs. să le fie eliberată elevilor de către medicul de familie o adeverință medicală.