avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul ...

Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul unei luni calendaristice? Cate absente pe luna poate motiva medicul de familie pe motive de sanatate ale copilului? Ce lege/hotarare de guvern/ordin de ministru reglementeaza aceste lucruri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:52, 14 Aprilie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
REGULAMENT-CADRU din 31 august 2020 de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar
art.94
...
(4) Actele medicale pe baza cărora se face motivarea absențelor sunt, după caz: adeverință eliberată de medicul cabinetului școlar, de medicul de familie sau medicul de specialitate, adeverință/certificat medical/foaie de externare/scrisoare medicală eliberat(ă) de unitatea sanitară în care elevul a fost internat. Actele medicale trebuie să aibă viza cabinetului școlar sau a medicului de familie care are în evidență fișele medicale/carnetele de sănătate ale elevilor.


(5) În limita a 20 de ore de curs pe semestru, absențele pot fi motivate doar pe baza cererilor scrise ale părintelui sau reprezentantului legal al elevului sau ale elevului major, adresate învățătorului/institutorului/profesorului pentru învățământul primar/profesorului diriginte al clasei, avizate în prealabil de motivare de către directorul unității de învățământ.
(6) Actele pe baza cărora se face motivarea absențelor se prezintă în termen de 7 zile de la reluarea activității elevului și sunt păstrate de către învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar/profesorul diriginte pe tot parcursul anului școlar.
Este posibil să se interpreteze diferit acest articol, adica să se solicite ca cele 20 absențe să fie consecutive, sau cumulate în 3 zile? Vechiul ROFUIP menționa parcă acest aspect, dar în regulamentul nou, fiind stipulate 20 de ore de curs în timpul semestrului și nimic altceva, poate școala să condiționeze suplimentar? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2022
geni1, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in regulamentul nou, fiind stipulate 20 de ore de curs în timpul semestrului și nimic altceva, nu poate școala să condiționeze suplimentar, in opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri scolare rosa_weigand rosa_weigand As vrea sa stiu daca pot da scutiri ca psiholog. Lucrez cu copii, la un moment dat am dat una si a fost in regula, dar nu stiu ce reglementare exista sau pe ... (vezi toată discuția)
Motivarea absentelor scolare Cocollino Cocollino Buna, As vrea sa stiu in cat timp dupa intorcerea copilului la scoala (in cazul absentarii pe caz de boala) trebuie adusa scutirea medicala, pt motivarea ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare elev petremrl petremrl Buna ziua, ma confrunt cu urmatoare situatie si am nevoie de un sfat, daca se poate: o eleva nu s-a prezentat la scoala nicio zi de la inceperea anului scolar, ... (vezi toată discuția)