avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot oferi un produs gratuit?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot oferi un produs gratuit?

Buna ziua!

Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot oferi , legal , un produs gratuit clinetilor. Ce acte trebuie sa intocmesc sau care este procedura?

Mu
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:38, 21 Iulie 2009
Gratis??:O ..suna bine. Pai cred ca sub forma unu i bonus, atunci cand clientul cumpara produse de o anumita valoare , pe care o stabiliti dvs. Si ii mai dati un lucrusor gratis, asa, ca sa il castigati de client.;)
Art. 48. - Vanzarea cu prime este acea practica comerciala prin care la vanzarea sau oferta de vanzare de produse/servicii se ofera consumatorului cu titlu gratuit, imediat sau la un anumit termen, prime sub forma unor produse/servicii.

Art. 49. - Este interzisa orice vanzare ori oferta de vanzare de produse sau orice prestare ori oferta de prestare de servicii facuta catre consumator, care da dreptul acestuia, cu titlu gratuit, imediat sau la un anumit termen, la o prima sub forma unor produse/servicii, in afara cazurilor in care acestea sunt identice sortimental cu produsele/serviciile cumparate.

Art. 50. - Nu sunt considerate prime:
a) ambalajele produselor;
b) produsele sau serviciile indispensabile utilizarii normale a produsului sau serviciului cumparat;
c) produsele sau serviciile a caror valoare este de pana la 10% din preturile de vanzare/tarifele produselor/serviciilor achizitionate de catre consumatori;
d) articolele personalizate, respectiv obiectele purtand mesaje publicitare, inscriptionate in mod vizibil si care nu se regasesc ca atare in comert;
e) serviciile postvanzare;
f) facilitatile de stationare oferite de catre comercianti consumatorilor. OG 99/2000 privind comercializarea produselor
NORME METODOLOGICE:

34. Vanzarile cu prime sub forma unor produse/servicii identice sortimental cu produsele/serviciile cumparate sunt considerate practici comerciale admise. Urmatoarele practici, precum si alte cazuri similare constituie exemple de vanzari cu prime legale:
a) "pentru un set de ciorapi cumparat primiti gratuit o pereche";
b) "pentru 5 ciocolate cumparate primiti o ciocolata";
c) "pentru developarea a doua filme foto si eliberarea fotografiilor, oferim gratuit developarea unui al treilea film".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legea 650/2002- comercializarea produselor si serviciilor mandrut mandrut Am citit legea 650/2002 si am urmatoarele nelamuriri: - [i]Art. 54. spune asa: Nu sunt asimilate loteriei publicitare concursurile in cadrul carora premiile ... (vezi toată discuția)
Campanie de fidelizare emillius emillius Buna ziua, Am urmatoarele intrebar1 1. Regulamentul unei campanii de fidelizare trebuie obligatoriu publicat in M.O.? Campania consta in acordarea unui ... (vezi toată discuția)
Factura cu valoare zero corinachivu corinachivu Este corect sa emit factura cu valoare zero(prima pozitie reprezinta marfa la pret de vanzare si a 2-a pozitie reprezinta discount egal cu valoarea de la ... (vezi toată discuția)