avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

In cazul in care ambii soti sunt de acord sa divorteze si exista un copil major ca rezultat al casatoriei, care este cea mai simpla modalitate de divort ? Mentionez ca nu intentionam sa facem nici un partaj. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
horodni, utilizator
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 19:22, 22 Iulie 2009
Cea mai simpla modalitate in cazul dvs. este un divort prin acordul partilor. Indepliniti toate conditiile di n cate inteleg, adica a trecut un an de la casatorie si nu exista minori .Succes.
Daca de la data incheierii casatoriei si pana la data introducerii cererii de divort a trecut cel putin 1 an si din casatorie nu au rezultat copii minori, conform art. 613 ind.1 alin 1 C.p.c, ambii soti pot solicita desfacerea casatoriei.
Cererea se va intemeia pe acordul partilor si se va semna de ambii soti.
Tot in cuprinsul cererii de divort, sotii vor stabili, de comun acord modalitatile in care au convenit sa fie solutionate cererile accesorii divortului ( cu privire la nume de ex).
Aceasta este cea mai simpla cale, iar divortul se poate pronunta la prima infatisare.
Va multumesc pentru raspuns. Da, daca inteleg bine, constat ca conditiile pentru un divort cu acordul partilor sunt indeplinite: de la momentul incheierii casatoriei au trecut 22 ani, copilul rezultat in urma casatoriei are 18 ani impliniti si amandoi suntem de acord cu divortul. Exista vreun model tip pentru cererea de divort ? Si inca o intrebare daca imi permiteti: cand depunem cererea de divort la Judecatorie, trebuie sa fim prezenti amandoi, sau numai la infatisare ?
Va multumesc.
Veti fi prezenti amandoi , in vederea exprimarii acordului de vointa, astfel , instanta de judecata are posibilitatea de-a constata si de a-l mentiona intr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.Partajul , daca exista bune relatii intre soti , poate imbraca forma celui conventional notarial , pentru mai multa certitudine.Acesta fiind efectuat in cazul in care doriti sistarea indiviziunii .
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
trebuie sa va prezentati personal, amandoi sotii , atat la depunerea cererii de divort cat si in fata instantei de judecata .
divortul nu se pronunta la prima infatisare, ci se va da un termen de impacare de doua luni.
dupa acest termen instanta se pronunta cu privire la desfacerea casatoriei , daca partile staruie in acest sens . taxa de tb este de 39 ron , plus tb judiciar de 0, 30 ron .
certificat de casatorie in original si copii de pe actele de identitate .
model tip de cerere de divort prin acordul partilor gasiti pe net .


Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord marryy_lm marryy_lm Buna ziua, am urmatoarea intrebare: -- am cerut instantei de judecata impreuna cu sotul meu desfacerea casatoriei prin acord,indeplinind conditiile cerute ... (vezi toată discuția)