avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperarea despagubire de la RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperarea despagubire de la RCA

in urma unui accident pe trecerea de pieton daca tu ca inculpat ai despagubit victima cu o suma X de bani,imi pot recupera bani de la firma de RCA?daca da ce documente trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 12:24, 10 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Daca ati despagubit victima, cu o suma de bani, trebuie sa aveti un document in acest sens (declaratie/ chitanta/ act notarial dupa caz).

Depinde pentru ce anume ati despagubit victima: daune materiale/ daune morale?

Ca sa puteti primi banii inapoi, trebuie sa se deschida un dosarul de dauna. Legea prevede ca si asiguratul este obligat sa anunte orice eveniment societatii de asigurare RCA.

In acest dosar se pot depune toate documentele solicitate de asigurator, iar ulterior cand se aproba dosarul (cuantumul pagubei), se face cerere de despagubire/recuperare a daunelor deja achitate de vinovat.

[Va rog sa nu mai puneti link spre site-ul propriu in interiorul mesajelor. Multumesc.]
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident oanamanea oanamanea Tatal meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni si a stat 60 de zile in spital dintre care 30 de zile a stat in coma de gradul3.Are tetrapareza spastica si ... (vezi toată discuția)
Polita rca expirata skydome skydome Buna seara, In data de 17 ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier andreeey4ever andreeey4ever buna seara!va rog sa ma lamuriti si pe mine unde pot sa cer despagubiri in cazul in care un membru al familiei a murit intr-un accident rutier in timp ce venea ... (vezi toată discuția)