avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea/cumpararea unui pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea/cumpararea unui pamant

Am vrut sa vand un teren cu o suprafata de 5000mp. Cel care a vrut sa cumpere isi dorea sa il imparta intre el si fratii lui de aceea latimea de 15m nu ar fi fost suficienta, ca statul ar fi dat o lege sa se faca si drum in astfel de situatii. Intrebarea este urmatoarea:
Ce latime trebuie sa aiba acest drum daca chiar trebuie construit si care este latimea minima a unui teren ca sa poti construi o casa pe el?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elenaboboc91 , utilizator 13:54, 11 Noiembrie 2015
Ordinul 839/2009 - Normele de aplicare a legii 50/1991 prevede deschiderea minima de 9 metri pentru un teren intravilan pe care se edifica o locuinta unifamiliala si 12 metri pentru a construi un duplex. Latimea minima a unui drum este de 3.5 m, conform punctului 4.11 la HG 525/1996 privind aprobarea Regulamentului general de urbanism.
Depinde mult de urbanismul local, aceste limite, minimale, pot fi marite de autoritatile locale.
multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate construi pe un teren de 9m deschidere. razvan_dochia2002 razvan_dochia2002 Terenul are 3200m dar doar 9 m deschidere la drum,este intravilan. (vezi toată discuția)
Distanta legala pt. drum de servitute: 4m sau 7m? gabi-mirela gabi-mirela In anul 2007 am achizitionat un teren in Domnesti-Ilfov care beneficiaza de un drum de servitute cu latimea de 4m si lungimea de 60m. In anul 2010 am vrut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)