avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare conventie divort incheiata la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare conventie divort incheiata la notar

Buna ziua,

Am divortat de comun acord la notar(divort cu doi copii minori). Copii raman la mama si eu ar urmeaza sa platesc o suma pentru intretinere si educare. In convetie formularea este asa:
"cota de contributie este de minimum 1/3 din venitul net, nu mai putin de 600 de lei"
Pe moment cand am semnat am obiectat la notar ca noi (eu si fosta-sotie) nu asta vrem si vrem numai suma fixa de 600 de lei, notarul a zis ca nu se poate, desi amandoi am insistat ca asa vrem.
Acuma am vazut modele pe internet in care nu este trecut acest 1/3 din venit, ci o suma fixa si atat.
Se poate modifica aceasta convetie?
Daca ambele parti sunt de acord se poate fara a merge la tribunal, doar la notar?
Multumesc.
Pai cum nu e gresit daca noi am cerut un lucru si ea a scris alt lucru si cand am insistat a profitat de lipsa noastra de cunostinte in domeniul juridic?
Si daca in prima faza se poate face aceasta conventie la notar, orice modificare ulterioara numai in instanta se poate?
nu aveti nicio dovada ca ati vrut altceva, ati semnat acea conventie asa cum e.
Nu se modifica o conventie, practic e o alta intelegere si va trebuie sa va adresati instantei.
eu nu inteleg de ce nu platiti 600 de lei mai ales ca si mama e de acord!
E discutabil daca e gresit sau nu. Gresita a fost consultatia juridica ce a stat la baza actului. Mai e gresit si faptul ca notarul nu a autentificat un act care reprezenta vointa partilor, ci ceva similar si putin diferit pe ici - pe colo de vointa partilor.
pe de alta parte, sunt sanse extrem de mici sa il determinati sa admita asta, iar alte probe nu stiu daca aveti. Asa incat, cum va spune colega, mergeti in instanta.
Revin cu lamuriri pentru cei care vor avea aceeasi intrebare.
Conventia se poate modifica oricand. Am fost la notarul la care am facut conventia, am zis ca vrem o conventie noua (nu se anuleaza cea veche se face una noua). S-a trimis cerere la autoritatea tutelara, am asteptat o luna si am semnat o noua conventie pentru suma fixa de 600 de lei.
Deci se poate si sa se faca modificare/convetie noua si o alta suma decat acel 1/3 din venit, acel 1/3 din venit este valoarea maxima, se poate si mai putin, tine de cum se inteleg cei doi soti.
Da, insa nu are temei legal si o pșuteati face fara notar si autoritate, tot efectul ala ar fi fost. Mai ieftin cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicit o parere avizata legate de intocmirea acestei conventii pop_cipi pop_cipi A fost facuta o convetie cu drept de abitatie in 2007.Acuma s-a vandut imobilul si se doreste incetarea acestei conventii. E ok formulata conventia de mai jos ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - relocare ue buna ziua, sunt divortat de aprox 1 an si 6 luni , la notar , ... bocos bocos Buna ziua, Sunt divortat de aprox 1 an si 6 luni , la notar , cu stabilire de comun acord la o pensie alimentara de aprox .25 % din salariul castigat la ... (vezi toată discuția)
Procent sau suma fixa pentru pensie e intretinere ariana21 ariana21 Buna seara...Cat e 1/4 venit minim pe economie in anul 2009? am o hotarare definitiva si nu stiu cati bani treb sa primesc in fiecare luna...mentionez ca ... (vezi toată discuția)