avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul inflatie pentru sume castigate in instanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul inflatie pentru sume castigate in instanta

Buna ziua!
Calculul inflatiei pentru sume castigate prin hotarari judecatoresti definitive se face de la data cand trebuia incasata suma respectiva (2008) sau de la data sentintei (2012)? Nota: sumele se achita în 2014.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 12 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Sentinta ce a spus?
Este vorba de rata inflatiei sau depre rata dobanzii?
Normal era sa se solicite dobanda legala de la data depunerii cererii (2008) pana la data platii efective.
Citez din sentinta: ,,Obliga pe parata sa calculeze si sa plateasca reclamantului despagubiri, reprezentand diferenta dintre drepturile salariale efectiv incasate si cele cuvenite, începand cu data de 01.10.2008, pana la data de 16.10.2009, actualizate in functie de rata inflatiei la data platii efective¨.

Scuze pentru editarea ulterioara.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
adi10pop, utilizator
Actualizarea se face la data platii efective. Adica, in 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sentinta judecatoreasca prevede repunerea in functia ... Ibanesti Ibanesti Buna ziua! Sentinta judecatoreasca prevede repunerea in functia avuta anterior deciziei de concediere, plata unor despagubiri egale cu salariile indexate, ... (vezi toată discuția)
Sentinta proces civil Drahgos Drahgos Buna ziua.Am si eu o intrebare. Am avut un proces cu un anume X si s-a solutionat cazul. Tin sa precizez ca procesul a fost civil. Solutia a fost ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale invatamant Nina Popescu Nina Popescu Buna seara! Sunt cadru didactic in Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Micesti, jud. Arges. Mentionez ca nu eram membru de sindicat in perioada in care colegii mei ... (vezi toată discuția)